Op secundaire school | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Op secundaire school

Onze samenwerking met scholen beperkt zich niet tot de AP-campussen. Zo worden we ook graag uitgenodigd op secundaire scholen. Dat kan met lesmateriaal, workshops of presentaties.

 • Kerntalentenspel

  Bij AP Hogeschool ontwikkelden wij een kerntalentenspel. Dit kaartspel is een instrument dat leerkrachten en studiebegeleiders kunnen gebruiken om leerlingen inzichten te geven in hun kerntalenten. We geloven er als hogeschool sterk in dat jongeren die een goed zicht hebben op hun talenten beter in staat zijn een doordachte studiekeuze te maken.

 • Infomateriaal

  Wenst u per post een papieren versie van onze folders, posters en brochures te ontvangen voor op je school? Geen probleem. Vul het formulier even in en we sturen al het infomateriaal gratis naar u toe.

 • Workshops

  ​​​​​Een aantal opleidingen en departementen binnen AP bieden workshops aan, zowel op locatie als op de AP Hogeschool zelf. Klik even door voor een volledig overzicht van de workshops die we aanbieden. Interesse? Vul het contactformulier in en een van onze collega’s neemt contact op.

Spreker op school

​​​​​Wat is er relevanter dan een hogeschoolstudent die toelichting komt geven over verder studeren. Zowel de algemene informatie en het verschil tussen universiteit en hogeschool komen aan bod. Daarnaast volgen ook persoonlijke ervaringen en inzichten van de student, die dicht aanleunen tegen de leefwereld van laatstejaarsstudenten secundair.

Spreker van AP

Wens je een spreker specifiek van AP aan te vragen. Dan kan dit via onderstaand formulier.

Persoonlijke gegevens
Schoolgegevens

StudyChat

Als onderdeel van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen nemen we ook deel aan het StudyChat-project:

 • Je kan drie modules combineren die gratis overdag of ‘s avonds bij jou op school plaatsvinden.
 • Modules kunnen naargelang de beschikbare tijd en de wensen van de school aangepast, verkort of uitgebreid worden.
 • Doorheen deze modules maken leerlingen (en ouders) kennis met de basisprincipes van het hoger onderwijs en ontdekken ze hoe ze het studiekeuzeproces gericht kunnen aanpakken.
 • Leerlingen ontvangen een handig werkboek dat hen zal helpen bij het maken van hun keuze.
 • Bij elke StudyChat is er een vertegenwoordiger van een hogeschool en van de universiteit aanwezig. Zo kunnen leerlingen (en hun ouders) ook steeds de nodige vragen stellen.