Immersive Storytelling in Virtual Reality | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Immersive Storytelling in Virtual Reality

 • Avondtraject (8 dagsessies in productieweek)

  Troeven

  Innovatief en toekomstgericht

  Dit postgraduaat focust helemaal op nieuwe en innovatieve technieken, die de wereld van storytelling combineren met de nieuwste technologische snufjes rond 360°-video, augmented en virtual reality. Dankzij deze verhoogde en virtuele realiteit krijgen verhaalvertellers de mogelijkheid om hun kijkers helemaal onder te dompelen in het verhaal.

  Interdisciplinair

  Voor deze opleiding is er niet noodzakelijk technische voorkennis vereist. Wel zal je een samenwerking aangaan met andere studenten die wel een meer technische achtergrond hebben. Op deze manier bouwen we aan interdisciplinaire teams, die je ook in het werkveld zal tegenkomen.

  Fictie en non-fictie

  Dit postgraduaat focust niet op één specifiek genre. We reiken je een hele kennis- en skillsset aan, waardoor je elk mogelijk verhaal op een onderdompelende manier zal kunnen vertellen.

  Praktisch en hands-on

  In dit postgraduaat krijg je niet enkel de technische basis om aan een immersive storytelling-project in virtual reality te beginnen, je gaat er ook effectief zelf mee aan de slag. Als student zal je een eigen productie van begin tot einde uitwerken om in te dienen als eindwerk.

  Programma

  In het programma beginnen we met een algemene inleiding tot immersive storytelling met 360°-video, Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR). We bekijken aan de hand van cases ook hoe VR storytelling een hogere graad van immersion, of onderdompeling, kan bereiken dan klassieke storytelling.

  Vervolgens gaan we op zoek naar de narratieve technieken die specifiek zijn voor Immersive Storytelling en overlopen we de workflow van een VR project. Als afsluiting van het studie maken studenten, in groep of solo, een eigen VR productie.

  Modeltraject Academiejaar 2020-21

  Praktische informatie

  Hoe kan ik inschrijven?

  Om je plaats te garanderen kan je je voorinschrijven tot en met juni 2020 via inschrijven.ap.be! Vanaf juni 2020 kan je ook je inschrijving finaliseren. Wees er snel bij, we stoppen de inschrijvingen namelijk bij 30 studenten.

  Hoeveel studiepunten?

  Het postgraduaat Immersive Storytelling in Virtual Reality bestaat uit een totaal van 20 studiepunten

  Waar volg ik de lessen?

  AP Hogeschool heeft in totaal 9 campussen. De lessen van het postgraduaat vinden plaats op campus Spoor Noord - Ellermanstraat, vlak naast Park Spoor Noord.

  Wanneer heb ik les?

  Je zal één avond per week les volgen. Daarnaast verwachten we je ook enkele keren op zaterdag. De exacte data en uren volgen nog.

  Hoeveel kost dit postgraduaat?

  • De kostprijs voor het postgraduaat Immersive Storytelling in VR bedraagt 2.950 euro.
  • De prijs is inclusief gebruik van het state-of-the-art materiaal dat nodig is om de verhalen te maken, en avondmaal en lunches.
  • De opleiding is erkend binnen de KMO-portefeuille en het Vlaams Opleidingsverlof.

Opleidingen die ook interessant voor je kunnen zijn