Dit postgraduaat leidt medewerkers die tewerkgesteld zijn in de geestelijke gezondheidszorg of met bijzondere interesse hierin op om ‘als mens’ mee het verschil te blijven maken.
Opgelet: Dit postgraduaat wordt vanaf het academiejaar 2021-2022 niet meer ingericht.
IETS VOOR JOU?
Ben je in het bezit van een bachelor- of masterdiploma en krijg je in je job - al dan niet deels - te maken met psychische hulpvragen en wil je professionaliseren? Wil je het begeleidingswerk dat je nu doet verder uitdiepen of verbreden? Heb je nood aan uitwisseling met andere deskundigen? Zoek je naar nieuwe perspectieven?
WAT LEER JE?
- Je maakt kennis met tal van therapeutische modellen en methodieken en je gaat de verbinding maken met de ervaringen in je praktijk.
- Je leert de inhouden uit de opleiding integreren en verbinden met het eigen handelen.
- Je leert op een krachtgerichte, empowerende wijze de relatie met de cliënt en context aan te gaan binnen het paradigma dat vandaag vooraan staat.
- Je ontwikkelt een verdere diepgang wat betreft het klinisch redeneren als hulpmiddel in het methodisch werken binnen de specifieke context van de GGZ.
- Je staat stil bij de huidige ontwikkelingen in landschap van de Belgische Geestelijke Gezondheidszorg.
- Je staat stil bij je eigen ontwikkeling en die van een team vanuit een krachtenperspectief.
WIE WORD JE?
Binnen deze opleiding gaan we zowel verbredend als verdiepend aan het werk. Onze belangrijkste doelstelling is om bij te dragen aan de ontwikkeling van de GGZ en de persoonlijke en professionele ontwikkeling van zorgverleners. Het bij elkaar brengen van hulpverleners om ervaringen te delen en te leren van elkaar is hierbij belangrijk. Zelfmanagement, evidence based practice en practice based evidence worden dan ook de rode draad doorheen deze opleiding.