Overslaan en naar de inhoud gaan

Tilde Van Uytven

Tilde Van Uytven studeerde grafisch ontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Ze werkte als freelance grafisch ontwerper en illustrator voor tal van bedrijven en culturele instellingen.

In 1990 werd ze professor aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en aan Sint Lucas in Antwerpen, waar ze illustratie en tekenen doceert. In 2009 was ze gastdocent aan het Ringling College of Art and Design in Sarasota, Florida.

In 1993 nodigde de Europalia Nippon Kinen-commissie haar uit voor een verblijf van vier maanden in Japan voor een persoonlijk project om grafisch ontwerp, illustratie en hoogwaardige offsetdruk te onderzoeken. Ze bezocht verschillende bedrijven en kunstenaars in Osaka, Kyoto en Osaka, Osaka University en Arts and Hero in Osaka voor de Designers Association.

Haar creatieve werk evolueerde naar beeldende kunst en in 2007 studeerde ze af in de schilderkunst aan de Sint Lukas Hogeschool in Brussel. In 2011 werd ze uitgenodigd door The Hermitage, Florida, VS, als artist in residence.

Haar grafische werk en schilderijen zijn sinds 1982 te zien in tal van groeps- en solotentoonstellingen.

Projecten