Karen Vandevyvere (°1985) studeerde in 2008 af als Master Sociale Pedagogiek aan KU Leuven. Met een aanvullend lerarendiploma op zak startte ze haar loopbaan in de onderwijssector. Ze stond als leerkracht zelf voor de klas en ontwikkelt voor Technopolis en Studio Globo educatieve tools en workshops waarmee ze Vlaanderen en Brussel doorkruist, van activiteiten voor kleuters tot nascholingen voor leerkrachten, van lessen over ontwikkelingssamenwerking tot wetenschapsshows.
Haar liefde voor wiskunde doet haar in 2015 terugkeren naar KU Leuven, waar ze tot 2021 praktijkassistent was voor de vakken 'Statistiek voor pedagogen'. Tijdens die jaren bouwde ze niet alleen haar methodologische bagage verder uit, ze verdiepte zich ook steeds meer in de principes van inclusief hoger onderwijs.
In 2021 zette ze de stap naar HR en beet ze zich vast in het thema 'neurodiversiteit' en hoe hiermee om te gaan op de werkvloer. Ze ontwikkelde hiervoor aan KU Leuven een opleidingsaanbod en voert als onderzoeker aan AP hogeschool een casestudy uit om (potentiële) hefbomen en drempels in kaart te brengen.
Karen zet als onderzoeker haar expertise graag in voor projecten rond inclusie, op de werkvloer en in (hoger) onderwijs. Daarnaast is ze ook aan de slag als docent onderzoeksmethoden.
Naar een inclusief beleid voor werkvloeren met veel hooggeschoolde werknemers
Samen op weg met ondersteuningsnetwerken
Het belang en de rol van sociaal werk bij het realiseren van het recht op kwaliteitsvol onderwijs.
Vandevyvere Karen
Inclusie
Werkbaar werk
Onderwijs
(Neuro)diversiteit
Onderzoeksmethoden