Overslaan en naar de inhoud gaan

Hendrik Lasure

Hendrik Lasure volgde van kindsbeen af klassieke pianolessen. Bij het horen van een opname van Dizzy Gillespies versie van 'the sunny side of the street' was zijn nieuwsgierigheid gewekt en hij volgde in 2008 een workshop jazz. Werner Meert werd zijn leraar piano en Janos Bruneel en Lander Vandenoordtgaate leidden er zijn combo's.
Bij de afsluiting van zijn middelbare graad in deKunstacademie van Knokke-Heist (juni 2011) ontving hij een beurs van De Marnixring afdeling 'de Blinckaert'.
In augustus 2012 maakte hij zijn debuut als solopianist op het jazzfestival van de Gaume; Hij won 3 eerste prijzen in de Belfius Classics: als lid van kwintet Tacalan, als lid van Triopated en als solo pianist. Met zijn huidige project SCHNTZL (duo met Casper Van De Velde) wonnen ze in 2015 de prijs van beste solist (Casper) en beste componist (Hendrik) op het Tremplin d’Avignon en wonnen ze STORM! Contest in Vrijstaat O in Oostende. Hierdoor konden ze in oktober 2016 hun debuut uitbrengen op het W.E.R.F. label.
Lasure studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Diederik Wissels, David Lynx en Stéphane waar hij 2017 afstudeerde met een Toots Thielemans Jazz Award.
Voor Vanish Beach (2017), een productie van Hof Van Eede en LOD muziektheater, maakte Lasure composities.
 

Website: www.hendriklasure.com

(c) Willy Schuyten

Projecten