Overslaan en naar de inhoud gaan

Christophe Buyck

Christophe Buyck (°1992) is sinds 2022 werkzaam aan de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. In 2015 studeerde hij af als Bachelor in de verpleegkunde. Het jaar nadien (2016) behaalt hij het diploma Bachelor-na-Bachelor Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg waarna hij in 2020 als werkstudent het diploma van Master in de Verpleeg- en Vroedkunde behaalt aan de Universiteit Antwerpen.

In 2016 startte hij zijn carriere als verpleegkundige op intensieve zorgen in het ZNA Stuivenberg ziekenhuis. Sinds 2020 combineert hij deze functie met de functie van verpleegkundig orgaandonatie coördinator. 

Christophe is als lector en onderzoeker verbonden aan de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Hij geeft les over de wetenschappelijke onderbouwing van het verpleegkundig beroep binnen de bachelor verpleegkunde en over orgaandonatie binnen het postgraduaat gespecialiseerde verpleegkundige in de kritische zorg. Als onderzoeker voert hij o.a. onderzoek uit naar het gebruik van Immersive Reality om gezond gedrag te promoten. 
 

Projecten