Opleidingen | AP Hogeschool Antwerpen Overslaan en naar de inhoud gaan
Toegepaste Informatica

Word jij de nieuwe Bill Gates, Mark Zuckerberg of Steve Wozniak? Wie weet, want met het diploma Toegepaste Informatica ligt de toekomst aan je voeten. In deze opleiding leer je de populairste en nieuwste programmeertalen en technologieën zodat je websites, apps of hele softwarepakketten kan schrijven en onderhouden. En dat allemaal in een internationale context, want dat is de IT-wereld.

Naar opleiding
Elektronica-ICT

Boeiend, vernieuwend, uitdagend: dat is de opleiding Elektronica-ICT in een notendop. In het unieke programma verdiep je je in de technologie van vandaag én morgen. Zo ligt er veel focus op applicaties, netwerken en het Internet of Things, het complexe maar steeds belangrijker wordende snijvlak van technologie en software.

Naar opleiding
Programmeren

De praktijkgerichte graduaatsopleiding Programmeren leidt je op tot een hands-on programmeur die geanalyseerde softwareprojecten tot een goed einde brengt. In deze doe-opleiding ga je meteen aan de slag op een moderne campus waar je onder begeleiding, en vaak in team, programmeert en IT-projecten uitwerkt.

Naar opleiding
Internet of Things

Deze praktijkgerichte graduaatsopleiding leidt je op tot een hands-on technicus IoT die instaat voor de installatie, de integratie en de optimalisatie van IoT-devices en domoticasystemen in een industriële of residentiële omgeving. In deze doe-opleiding ga je meteen aan de slag in moderne labo’s waar je onder begeleiding en vaak in team werkt aan de concrete uitvoering van IoT-projecten.

Naar opleiding
Digitale Systemen en Netwerken

Deze praktijkgerichte graduaatsopleiding leidt je op tot een hands-on technicus die instaat voor de installatie en het onderhoud van systemen en netwerken. In deze doe-opleiding ga je meteen aan de slag in moderne labo’s waar je onder begeleiding en vaak in team werkt aan het detecteren en troubleshooten van netwerk- of systeemproblemen in real-life cases.

Naar opleiding
Automatisering

Wil je je talent voor techniek en technologie verder ontplooien? Dan zit je goed in de richting Elektromechanica. Ontwerpen, programmeren, optimaliseren, … met de afstudeerrichting Automatisering word jij straks het brein achter computergestuurde machines, domotica- en immoticasystemen. Als automation engineer is jouw jobzekerheid gegarandeerd!

Naar opleiding