Muziek (Master) | AP Hogeschool Overslaan en naar de inhoud gaan

Muziek (Master)

  • Dagtraject

Alle informatie over deze opleiding vind je op

AP-ARTS.BE

Je kan kiezen uit volgende afstudeerrichtingen:

Compositie

De Master in de Muziek met afstudeerrichting Compositie vertrekt van de positie van de hedendaagse componist, die vanuit een eigen muzikale taal op creatieve wijze bruggen bouwt met de maatschappij. Het opleidingsprogramma combineert het traditionele meesterschap (instrumentatie, orkestratie) met vrije compositievormen, elektronische muziek en creatieve samenwerkingen met dans, woord en beeld.

Naar opleiding
Directie

De Master in de Muziek met afstudeerrichting Directie leer je muzikale ideeën en inzichten over te brengen aan een koor, orkest, harmonie of fanfare. Dit is afhankelijk van je focus op Koor- of HaFaBra-directie. Je leer onder meer een groep musici te leiden en te coachen. De opleiding is ook nauw verbonden met jouw eigen directiepraktijk.

Naar opleiding
Instrument-Zang

In de Master in de Muziek met afstudeerrichting Instrument/Zang kies je voor een focus op podium, muziekeducatie of begeleiding en coaching of orkestspel.  Binnen de Master of Arts in Music kan je deze masteropleiding ook in het Engels volgen.

Naar opleiding
Jazz-Lichte muziek

In de Master in de Muziek met Jazz/Lichte Muziek krijg je -zowel in praktijklessen als op examens- resoluut de vrijheid om je eigen artistiek verhaal te schrijven.

Naar opleiding
Opleiding
Muziek (Master)
Compositie
Directie
Instrument-Zang
Jazz-Lichte muziek