Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoeksskills met de bachelor Orthopedagogie

Nieuw vanaf schooljaar 2021-22. In deze workshop verkennen we met uw laatstejaars praktijkwetenschappelijk onderzoek (vanuit orthopedagogisch oogpunt). We exploreren de campusbib en maken kennis met bronnenonderzoek in de elektronische databanken van AP. De basis onderzoekscompetenties worden aangescherpt, ideaal voor die stap naar het hoger onderwijs.

Programma

U kiest uit twee varianten van deze workshop, afhankelijk of uw leerlingen aan een Geïntegreerde Proef (GIP) werken of niet.  

  • Bib voor GIP

De leerlingen gaan actief aan de slag in de campusbib van campus Spoor Noord - Noorderplaats, en met de elektronische databanken van AP. Ze scherpen hun onderzoekscompetenties aan en leren relevante informatie opzoeken in functie van hun GIP. Deze workshop is gericht op leerlingen van Sociale en Technische wetenschappen, Jeugd- en Gehandicaptenzorg en Gezondheids- en Welzijnswetenschappen.

We verkennen recent onderzoek in het orthopedagogische werkveld. De leerlingen gaan actief aan de slag in onze campusbib en met elektronische databanken van AP. Ze leren relevante informatie opzoeken en scherpen hun basis onderzoekscompetenties aan. Deze workshop sluit aan bij opleidingen als Humane Wetenschappen, Sociale Technische Wetenschappen, Jeugd- en Gehandicaptenzorg en Gezondheid- en Welzijnswetenschappen.

Praktisch

  • Duur van de workshop: 2 lesuren
  • Maximum aantal deelnemers: 25 leerlingen 
  • Locatie: Campus Spoor Noord - Noorderplaats in Antwerpen
  • Interesse? Neem contact op met Joke Adriaensens of Wim Van Tongel voor meer info of om deze sessie in te plannen voor schooljaar 2021-2022.