Praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek binnen het departement Wetenschap en Techniek komt voort uit de noden van het werkveld. Het onderzoek zoekt oplossingen voor problemen in het werkveld en draagt bij aan ontwikkelingen en innovaties binnen het werkveld. Hiernaast draagt het ook bij tot het onderwijs en curriculumvernieuwingen binnen het departement. Het onderzoek wordt uitgevoerd door medewerkers van het departement en waar mogelijk worden studenten betrokken.
Ziet u mogelijkheden tot samenwerking of wil u graag meer informatie over onderzoek binnen de opleiding Voedings- en Dieetkunde?
Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze departementale onderzoekscoördinator Dominique Roymans.
Realiseren we met het 4CID-curriculum van de opleiding Voedings- en dieetkunde de diëtist van de toekomst?
Interventiestudie ter bevordering van een gezonde levensstijl bij AP-studenten
Digital Lab for Education in Dietetics combining Experiential Learning and Community Service
This European project aims to improve the quality and relevance of dietetic bachelor programs in Europe.
Onderzoek bij gezonde ouderen naar lichaamssamenstelling en voedingsgewoonten
Vervolgonderzoek bij Gezonde Ouderen naar Lichaamssamenstelling en Voedingsgewoonten
het ontwikkelen en evalueren van een score-instrument voor het voedingspatroon van gezonde volwassenen
Vergelijking van professionele- en consumentenweegschalen binnen de diëtistenpraktijk