U bent hier

Onderwijs en Training

Voorstelling

Droom je ervan om kleuters, kinderen of jongeren het beste uit zichzelf te laten halen? Lijkt het je wat om hen daarin te gidsen? Om hen kennis, maar vooral ook vaardigheden aan te reiken zodat ze zichzelf voluit kunnen ontplooien? Dan is een job als leraar in het kleuter-, lager of secundair onderwijs misschien wel op jouw lijf geschreven.

Het departement Onderwijs en Training van AP Hogeschool helpt jou die droom graag realiseren. Onze lerarenopleidingen Kleuteronderwijs, Lager Onderwijs en Secundair Onderwijs kunnen allen bogen op een stevige traditie. Onze afgestudeerde studenten worden in het werkveld – zowel in het officieel als in het vrij onderwijs – dan ook met open armen ontvangen.

Troeven

We zetten de voornaamste troeven van onze lerarenopleidingen voor jou graag even op een rij:

Een persoonlijke aanpak
Elke student is anders en dat moeten we koesteren. Van bij de start houden we heel actief rekening met jouw persoonlijke achtergrond. We zoeken samen uit waar je talenten en werkpunten liggen en stippelen mee op basis daarvan het voor jou ideale studietraject uit.

Beschik je al over een bachelor- of masterdiploma en wil je de stap naar het onderwijs wagen? Of ben je ouder dan 25 en wil je studeren combineren met werken? Misschien zijn onze flextrajecten kleuter- of lager onderwijs dan wel iets voor jou!

Beschik je al over een diploma van een geïntegreerde lerarenopleiding of van een specifieke lerarenopleiding in combinatie met een bachelor- of masterdiploma? En wil je jouw onderwijsbevoegdheid uitbreiden binnen het secundair onderwijs? Dan biedt ons verkort traject Techniek een mooi perspectief.

Al onze medewerkers en lectoren zijn zeer aanspreekbaar en helpen je graag persoonlijk verder. Dat waarderen onze studenten jaar na jaar als een erg belangrijke kwaliteit van onze lerarenopleidingen.

Een vooruitstrevende onderwijsaanpak
Indien we je enkel kennis zouden bijbrengen, schop je het later wellicht niet tot een goede leraar. Wij coachen jou in het ontwikkelen van vaardigheden waardoor je als toekomstige leerkracht zelf je mannetje of vrouwtje leert staan in deze boeiende, maar ook complexe en snel evoluerende wereld.

Een praktijkgerichte aanpak
Een goede leraar word je niet door (louter) wijsheid uit boeken, maar vooral ook door – vanaf de eerste maanden van je opleiding al – ervaring op te doen op je latere werkvloer. Uiteraard smijten we je niet zomaar voor de jonge leeuwen: we bereiden je er grondig op voor en staan garant voor optimale begeleiding.

Specialisatiemogelijkheden
We bieden postgraduaten Niet-Confessionele Zedenleer en Functional Training aan voor studenten die zich verder willen specialiseren en hun kansen op de arbeidsmarkt nog willen verruimen.

Fonkelnieuwe campus Spoor Noord
Campus Spoor Noord wordt vanaf academiejaar 2015-2016 jouw thuishaven als student: topinfrastructuur, moderne technologie, tal van voorzieningen voor studenten en dat in de prachtige omgeving van Park Spoor Noord.