U bent hier

Secundair Onderwijs

Over de opleiding

Het lijkt je geweldig om jongeren urenlang te boeien met je lessen en verhalen. Je wilt deel uitmaken van hun ontwikkeling. Jij wilt een rol spelen in hun groeiproces van kind naar puber en jongvolwassene. De vooruitgang van je klas, dááruit haal jij je voldoening. Daarom vind je leraar zijn de mooiste job van de wereld.

Toekomst verzekerd

Word je leerkracht Secundair Onderwijs, dan is je toekomst verzekerd. Leerkracht is immers een knelpuntberoep. Wanneer je afstudeert, vind je meteen werk.

Onderwijsvakken

Wil je leerkracht in het secundair onderwijs worden? Dan kies je voor een combinatie van twee vakken die je later mag onderwijzen. 

 

 

Je kan de combinatiemogelijkheden voor elk vak ook hier raadplegen.

Verplichte, niet-bindende instaptoets

Bij aanvang van elke lerarenopleiding moet je van de Vlaamse overheid een verplichte, niet-bindende een instaptoets afleggen. Wat deze instaptoets inhoud en hoe je er aan moet beginnen, vind je terug via deze link

Ultramoderne nieuwe campus

Je volgt les op campus Spoor Noord, de nieuwe campus van het departement Onderwijs en Training met ultramoderne aula's, labo's en praktijklokalen. De campus is voorzien van alle moderne studentenfaciliteiten: een uitgebreide bibliotheek, modern studentenrestaurant, ondergrondse parking met fietsenstalling en groene patio.

Meer weten

Meer weten over de bachelor Secundair Onderwijs?

Ontdek wat onze studenten en alumni te vertellen hebben over de opleiding en de onderwijsvakken, lees de laatste nieuwtjes of kom naar een van onze infomomenten.

Als lerarenopleiding Secundair onderwijs dragen we transparantie hoog in het vaandel. Meer informatie over de te verwachten kosten doorheen de drie academiejaren bacheloropleiding vind je hier. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan. 

Lerarenopleiding Secundair Onderwijs