U bent hier

Secundair Onderwijs

Over de opleiding

Het lijkt je geweldig om jongeren urenlang te boeien met je lessen en verhalen. Je wilt deel uitmaken van hun ontwikkeling. Jij wilt een rol spelen in hun groeiproces van kind naar puber en jongvolwassene. De vooruitgang van je klas, dááruit haal jij je voldoening. Daarom vind je leraar zijn de mooiste job van de wereld.

Toekomst verzekerd

Word je leerkracht Secundair Onderwijs, dan is je toekomst verzekerd. Leerkracht is immers een knelpuntberoep. Wanneer je afstudeert, vind je meteen werk.

Onderwijsvakken

Wil je leerkracht in het secundair onderwijs worden? Dan kies je voor een combinatie van twee vakken die je later mag onderwijzen. Het gaat in principe om vrije combinaties binnen een aanbod aan onderwijsvakken.

Je maakt je keuze door twee vakken te kiezen uit verschillende groepen:

Groep 1Groep 2Groep 3
Aardrijkskunde Biologie**Burotica 
Bouw *EconomieEngels 
Elektriciteit Fysica**Techniek 
FransGeschiedenisWiskunde 
Lichamelijke opvoedingHoutBewegingsrecreatie***
Mechanica Islamitische godsdienst*****Project kunstvakken muziek****
Muzikale opvoedingModeProject algemene vakken
Niet-confessionele zedenleer*****Nederlands
Voeding-verzorging

* Bouw alleen mogelijk in combinatie met Hout.

** Wie kiest voor Biologie of Fysica, verwerft tevens lesbevoegdheid voor het vak Natuurwetenschappen in de eerste graad van het secundair onderwijs.

*** Bewegingsrecreatie alleen mogelijk in combinatie met Lichamelijke opvoeding.

**** Project kunstvakken muziek alleen mogelijk in combinatie met Muzikale opvoeding.

***** Niet-confessionele zedenleer en Islamitische godsdienst zijn niet combineerbaar.

Ultramoderne nieuwe campus

Je volgt les op campus Spoor Noord, de nieuwe campus van het departement Onderwijs en Training met ultramoderne aula's, labo's en praktijklokalen. De campus is voorzien van alle moderne studentenfaciliteiten: een uitgebreide bibliotheek, modern studentenrestaurant, ondergrondse parking met fietsenstalling en groene patio.

Meer weten

Meer weten over de bachelor Secundair Onderwijs?

Ontdek wat onze studenten en alumni te vertellen hebben over de opleiding en de onderwijsvakken, lees de laatste nieuwtjes of kom naar een van onze infomomenten.

Als lerarenopleiding Secundair onderwijs dragen we transparantie hoog in het vaandel. Meer informatie over de te verwachten kosten doorheen de drie academiejaren bacheloropleiding vind je hier. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan. 

Lerarenopleiding Secundair Onderwijs