U bent hier

Lager Onderwijs

Over de opleiding

De bachelor Lager Onderwijs is dé opleiding voor jou omdat je in de wieg bent gelegd om les te geven. Je werkt graag met kinderen en geniet van de verwondering op hun gezichten als ze samen met jou iets nieuws ontdekken.

Ben jij onze kandidaat?

Kijk je ernaar uit om kinderen te helpen om een reuzensprong te maken in hun ontwikkeling? Wil je hen zien glunderen als ze een moeilijke taak tot een goed einde brengen? Ben je bereid om je te verdiepen in de leerinhouden van verschillende vakken zoals wiskunde, wereldoriëntatie, taal en muzische vorming?

Dan ben je onze kandidaat!

Waarom kiezen voor de Lerarenopleiding Lager Onderwijs?

"Kinderen geven je zoveel terug". Jens De Vos, student Lager Onderwijs, vertelt waarom hij leerkracht wil worden.

Stap voor stap groeien als leerkracht
De bachelor Lager Onderwijs bereidt je perfect voor op het echte leven als juf of meester van een klas in de lagere school. Je oefent in de les specifieke lestechnieken en je maakt korte proeflesjes voor je medestudenten. Je loopt ook vaak stage in de lagere school. Zo pas je alle pedagogische theorie meteen toe in de praktijk.

Je gaat eerst kijken en observeren, en geeft aan het einde van het eerste jaar al je eerste lessen. In je tweede jaar loop je eerst stage in het derde of vierde leerjaar en daarna in de derde graad. In je laatste jaar start je met een uitdagende stage in het eerste leerjaar en maak je kennis met het buitengewoon onderwijs. Lees meer over de stagemogelijkheden.

Thematisch en projectmatig werken
We stimuleren je om thematisch en projectmatig te werken. Want je kinderen vinden het straks natuurlijk véél interessanter om rekenen en taal te krijgen in de context van een boeiend natuurthema. Daarom leren we je hoe je leerstof in geïntegreerde thema’s giet en zo creatieve lessen maakt voor je klas. Je leert nooit alleen de leerstof, je ontdekt ook telkens hoe je die het best kunt aanleren aan je leerlingen.

Kleine projectgroepen
Je krijgt les in kleine klasgroepen en je ervaringen in de praktijk, zoals de stage, volg je in projectgroepen van maximaal tien studenten. Zo is er heel veel tijd voor persoonlijke begeleiding. Je lectoren zijn ook altijd aanspreekbaar en beschikbaar voor een goed gesprek. Daarnaast hebben we studieloopbaancoaches bij wie je steeds terecht kan voor extra steun of hulp bij heroriëntering. 

Toekomst verzekerd
Word je leerkracht Lager Onderwijs, dan is je toekomst verzekerd. Leerkracht is immers een knelpuntberoep. Wanneer je afstudeert, vind je meteen werk. Lees meer over de beroepsmogelijkheden.

Verplichte, niet-bindende instaptoets

Bij aanvang van elke lerarenopleiding moet je van de Vlaamse overheid een verplichte, niet-bindende een instaptoets afleggen. Wat deze instaptoets inhoud en hoe je er aan moet beginnen, vind je terug via deze link

Ultramoderne nieuwe campus

Je volgt les op campus Spoor Noord, de nieuwe campus van het departement Onderwijs en Training met ultramoderne aula's en praktijklokalen. De campus is voorzien van alle moderne studentenfaciliteiten: een uitgebreide bibliotheek, modern studentenrestaurant, ondergrondse parking met fietsenstalling en groene patio. Lees meer over campus Spoor Noord.

Meer weten over de bachelor Lager Onderwijs?

Lees meer over de troeven van onze bachelor Lager Onderwijs en over de mogelijkheden om in het buitenland te studeren.

Ontdek het laatste nieuws uit de opleiding of kom naar een van onze infomomenten.

Als lerarenopleiding Lager onderwijs dragen we transparantie hoog in het vaandel. Meer informatie over de te verwachten kosten doorheen de drie academiejaren bacheloropleiding vind je hier. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan. 

Hamza heeft een voorstel

Voor Hamza breekt in september een groot moment aan: hij gaat naar het zesde leerjaar. En daarom wil hij je nu een voorstel doen.

 

Lerarenopleiding Lager Onderwijs