U bent hier

Onderwijs en Training

Op literair avontuur met onze studenten

Onze studenten uit de lerarenopleidingen namen deze week maar liefst 4.800 leerlingen uit het lager en het secundair onderwijs mee op avontuur op de Antwerpse Boekenbeurs. Stripverhalen stonden centraal in deze interactieve belevingstocht.

 

De opdracht luidde als volgt: laat leerlingen uit de derde graad lager onderwijs en eerste graad secundair onderwijs de Boekenbeurs ontdekken door de ogen van stripfiguren, stripverhalen en striptekeningen. Vlaanderen en België zijn rijk aan striphelden: aan inspiratie dus geen gebrek.

STRIP EXPRESS

Alle creatieve invalshoeken vormden samen de STRIP EXPRESS: een interactieve belevingstocht die kinderen en jongeren op een hoogst originele manier onderdompelde in de wondere wereld van strips. Het bleek een uitstekende kapstok om met de leerlingen boeiende gesprekken aan te knopen over het belang en het plezier van lezen en over de waarde van zowel strips als boeken.

Tijdens de literaire belevingstocht – in kleine groepjes gegidst door studenten – kregen alle leerlingen bovendien de kans om kennis te maken met de makers van al die fijne strips en boeken. 80 auteurs en illustrators verleenden graag hun medewerking aan dit scholenprogramma.

4.800 enthousiaste leerlingen

Voor deze STRIP EXPRESS sloegen de lerarenopleidingen van AP Hogeschool de handen in elkaar met partners als KH Limburg, CANON Cultuurcel, Stichting Lezen, Casa Blanca, Boek.be en het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Maar liefst 4.800 leerlingen uit tientallen lagere en secundaire scholen maakten gretig gebruik van dit aanbod. Uit de reacties bleek alvast dat de jonge deelnemers deze aanpak erg konden smaken.

Studenten Lerarenopleiding op boekenbeurs

Studenten Lerarenopleiding op boekenbeurs

Studenten Lerarenopleiding op boekenbeurs