U bent hier

Onderwijs en Training

Mountainbikewedstrijd als eindwerk

Michael Apers (21), laatstejaars in de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding, wou voor zijn eindwerk origineel en vernieuwend uit de hoek komen. Hij organiseerde daarom de ‘Mountainbike Eliminator Kruibeke’.

 

Mountainbike kennen we allemaal, maar 'eliminator' doet bij de meesten niet direct een belletje rinkelen.
In het Laatste Nieuws legt Michael het wedstrijdconcept uit.

Sneller met de fiets dan met bus of auto
Michael is gepassioneerd wielrenner. Hij traint tot 20 uur per week en neemt met zijn ploeg BRCT Cycling Team deel aan wielerwedstrijden op de weg.

De wielersport combineren met hogere studies vraagt om een strakke planning. Vooral in de winter is het al snel donker en blijft er na de lessen aan de hogeschool niet altijd tijd over om nog de weg op te gaan.

“Dat los ik op door op indoor rollen te trainen”, vertelt Michael. “Als het goed weer is, is het leuk om met de fiets naar school te rijden. Maar dat zie ik niet echt als training, dat is eerder ontspanning.” Als wielrenner komt Michael zelfs sneller aan op de hogeschool met de fiets dan met de bus of auto.

Wielerjeugd trainen
Wanneer Michael straks afstudeert als leerkracht Lichamelijke Opvoeding is hij gediplomeerd sportinstructeur en kan hij gaan lesgeven. Of hij dan ook de wielerjeugd wil trainen? Michael: “Lesgeven aan wielerjongeren zit er voorlopig nog niet in omdat het anders iets te druk zou worden, maar het is wel iets wat ik later wel zou willen doen.”

We wensen Michael veel succes met zijn afstudeerproject en in zijn verdere sportcarrière!

Michael Apers