U bent hier

Onderwijs en Training

leraars leren met ouders samenwerken

AP Hogeschool en de ouderkoepel KOOGO gaan intensiever samenwerken. Ze ondertekenen daartoe op 1 februari 2013 een intentieverklaring.

Ouders bij de school betrekken zou volgens onderzoek een positief effect hebben op het leer- en opvoedingstraject van leerlingen. Daarom leveren steeds meer scholen inspanningen om ouders meer te betrekken bij het schoolgebeuren en ze zelfs als partners te zien.

Zowel AP als de ouderkoepel KOOGO zijn ervan overtuigd dat nieuwe leerkrachten dus goed voorbereid moeten zijn om op een professionele manier met de ouders in interactie te gaan.

Door samen te werken gelooft AP dat ze de lerarenopleiding ook op die manier naar een hoger niveau kan tillen. De hogeschool beschikt namelijk over knowhow inzake opleiding en onderzoek en KOOGO heeft dan weer meer ervaring met ouderbetrokkenheid.

In de intentieverklaring die AP en KOOGO op 1 februari ondertekenen, worden alvast volgende eerste afspraken gemaakt: de creatie van stageplaatsen bij de ouderkoepel en het begeleiden van eindwerken, gastcolleges en train de trainer-trajecten (training voor toekomstige trainers).

Bron: Gazet van Antwerpen, 30/01/2013