U bent hier

Onderwijs en Training

Leercompetenties & motivatie in H.O.

De leercompetenties- en motivatievragenlijst (Lemo) brengt de leercompetenties en motivationele drijfveren van (eerstejaars)studenten in kaart. Het instrument biedt zowel studenten als lectoren en begeleiders via feedbackrapporten handvaten aan voor verdere ontwikkeling.

Lemo wordt sinds 2010 door verschillende hogescholen en universiteiten in Vlaanderen en Nederland ingezet als instrument in de leerbegeleiding van eerstejaarsstudenten. Verschillende instellingen ontwikkelden sindsdien tools en methodieken om begeleiding met de Lemo te voorzien. Daarnaast zet ook onderzoek de Lemo-vragenlijst in en dat levert nieuwe inzichten op. Met andere woorden, het Lemo-instrument blijkt levensvatbaar en groeit gestaag verder. Als medeontwikkelaar en beheerder van het Lemo-instrument maakt de Artesis Plantijn Hogeschool daarom op 8 november de balans op.

Via het netwerkevent ‘Het Lemo-instrument groeit op!’ brengt de AP Hogeschool gebruikers van en geïnteresseerden in Lemo met elkaar in contact. We bieden een gevarieerd programma aan voor zowel startende gebruikers als ‘trouwe volgers’. Het is een moment om nieuwe ideeën op te doen, een volgende stap in je expertise-ontwikkeling te zetten of om deze expertise met anderen te delen. Je bent dan ook van harte welkom om deel te nemen.

Praktische informatie en de mogelijkheid tot inschrijven vind je hier.