U bent hier

Onderwijs en Training

'Dit is een magische ervaring'

Charlotte De Beule, Mandy Heyrman, Fleur Walraven (studenten Lerarenopleiding), Tim de Rycke, Stevie Poppe en Geert Vanhoecke (studenten Toegepaste informatica) trokken twee weken op EU Erasmus Intensive Programme, onder begeleiding van AP-lectoren Hiram Bollaert en Phillipe Possemiers.

In Portugal ontwikkelden ze 'contextual learning mobile games' voor een nationaal Portugees park. Dit project bracht academici en studenten uit Portugal, Ierland, Finland, Polen en België samen.

Uitreksel reisverslag
37 studenten, zeven games, zeven teams, twee weken. We begrijpen snel waarvoor de 'I' in IP staat: intensive. We komen aan bij het Parque Biologico Gaia in Avintes, ongeveer 10 km van Porto (Portugal). Onze kamers hebben leuke roze en zachtgroene kleuren. Tijd om kennis te maken met de Poolse, Finse, Ierse en Portugese studenten. Er worden onmiddellijk vriendschappen gesmeed en internationale teams samengesteld.

In de eerste week werken we het spelidee uit. In de daaropvolgende week krijgen we informatie over snelle ontwikkelingsprocessen, inzicht in andere disciplines en presentatie-coaching. De druk is hoog. De slapeloze nachten en de hoop werk maken de interactie tussen de verschillende nationaliteiten en opleidingen er alleen boeiender op. Ondanks de stress maken we tijd voor ontspanning: Portugese studenten gidsen ons naar Vila Nova de Gaia en Porto om de Portugese keuken te proeven, een strandbezoekje, een Porto wijnproeverij, een vaartochtje op de Douro, een rondtrip in Porto stad,...

De personen betrokken met het parkbeleid zijn ontzettend onder de indruk over twee games in het bijzonder. Ze willen verdere stappen ondernemen om de spelen in het park te implementeren. In deze teams zitten Geert en Fleur van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Zij gaan volledig werkende game-prototypes voor het park produceren.

Een afsluitfeest mag niet ontbreken. De Belgische studenten en lectoren delen een geweldige ervaring. Aan iedereen van harte dank voor deze fantastische, once in a lifetime, ervaring. De AP-studenten zijn nog steeds in de wolken: Geert: Nog een week! Fleur: We willen meer! Mandy: Wauw wauw wauw! Charlotte: Een levensveranderende ervaring! Tim:‘Ik kan niet wachten tot de volgende ervaring! Stevie: Onmogelijk te beschrijven in een zin.'