U bent hier

Onderwijs en Training

Cookbook met toprecepten van studenten

Ieder jaar brengt de Universiteit Antwerpen een Cookbook uit met recepten door en voor studenten. Dit jaar mochten ook de studenten uit onze Lerarenopleiding Voeding Verzorging meedoen. Onze foodies werkten 10 recepten uit rond het thema ‘vergeten groenten’.


Verzameleditie

Het prestigieuze Cookbook van de Universiteit Antwerpen is aan zijn 6de editie toe. Het is een verzameleditie geworden – het Cookbook der Cookbooks – met de beste recepten die de voorbij jaren onder de thema’s van verdraagzaamheid, ecologisch eten, koken met afrodisiaca, Antwerpse specialiteiten en slow food ingezonden werden.

10 vergeten groenten
En er is meer. Deze overzichtseditie bevat 10 nieuwe gerechten die samengesteld werden door de studenten Voeding Verzorging van onze Lerarenopleiding. Onze foodies gingen op zoek naar vergeten groenten en sneden, hakten, roerden, kruidden … tot de gerechten overheerlijk waren en klaar om opgediend te worden. Aaron de Ceuster, chef-kok van de Universiteitsclub, proefde dat het goed was.

Voorproevertje
Benieuwd naar wat onze studenten bekokstoofd hebben? In het Cookbook der Cookbooks vind je alle recepten. Ook de presentatie van de gerechten is van de hand van onze studenten. Fotograaf Vincent Jauniaux bracht ze prachtig in beeld.

Het Cookbook is te koop in de betere boekhandel, in de universiteitsrestaurants én in de Universiteitsclub van de UAntwerpen.

Wij geven alvast één recept prijs. Studente Voeding Verzorging Lien Slagmolen maakte spaghettipompoen met Sint-Jakobsvruchten. Smakelijk!

Lees meer over de zesde editie van het Cookbook.

10 gerechten met vergeten groenten door studenten Lerarenopleiding Voeding Verzorging

10 gerechten met vergeten groenten door studenten Lerarenopleiding Voeding Verzorging

10 gerechten met vergeten groenten door studenten Lerarenopleiding Voeding Verzorging