U bent hier

Onderwijs en Training

AP's SPACE shuttle is ready for launch!

Leuk nieuws: als enige Vlaamse hogeschool of universiteit wist AP recent Europese middelen te verwerven voor de coördinatie van een zogenaamd ‘Strategic Partnership’, een internationaal samenwerkingsverband in het kader van Erasmus+.

Het goedgekeurde project kreeg de naam SPACE: ‘Strategic Partnership: Agents of Change in Education’. SPACE heeft de ambitie om uit te groeien tot een internationale studentenorganisatie die een ambassadeursrol opneemt op het vlak van onderwijsinnovatie. Meer specifiek zullen deelnemende studenten expertise opbouwen op het vlak van STEAM education: een vorm van onderwijsinnovatie waarbij creatieve bruggen geslagen worden tussen STEM (Science, Technique, Engineering and Mathematics) en Arts education.

Tweedejaarsstudenten van de lerarenopleidingen Kleuter-, Lager en Secundair Onderwijs van AP Hogeschool krijgen binnenkort de kans om in te stappen in de cockpit van dit SPACE-project. Ze zullen samen gedurende twee jaar aan de slag gaan met een groep Ierse en Noorse studenten. Op het menu staan onder meer internationale projectweken in Vlaanderen, Noorwegen en Portugal. De studenten zullen – ook via digitale samenwerking – verder meewerken aan de uitbouw van diverse ‘intellectual outputs’ zoals een mobile app en een digital toolkit over STEAM education.

AP Hogeschool treedt op als coördinator van SPACE. Onze internationale onderwijspartners in dit verhaal zijn Dundalk Institute of Technology (Ierland), Stord Haugesund University College (Noorwegen), Speel je wijs (Nederland), Curso de Musica Silva Monteiro (Portugal) en RESEO (European network for Opera and Dance Education). SPACE kan tot slot rekenen op de actieve steun van ESTEC, het European Space Research and Technology Centre dat gevestigd is in het Nederlandse Noordwijk.

Fasten your seatbelts, AP’s SPACE shuttle is ready for launch! 

Benieuwd naar de eerste SPACE ervaringen? Volg ons dan op Facebook: SPACE - Agents of change in education & experts in STEAM education.