U bent hier

Onderwijs en Training

Contact en inschrijven

Kleuteronderwijs / Lager Onderwijs / Secundair Onderwijs / Flextrajecten / Postgraduaten

WAAR VIND JE ONS?

Campus Spoor Noord
Noorderplaats 2
2000 Antwerpen
E ot@ap.be
T 03 220 54 70
Bereikbaarheid

OPENINGSUREN CAMPUS SPOOR NOORD NOORDERPLAATS

Het onthaal van de campus is elke werkdag geopend van 7.30 uur tot 18 uur. 

OPENINGSUREN STUDENTENADMINISTRATIE

maandag14 tot 18 uur
dinsdag8 tot 12 uur
woensdag12 tot 16 uur
donderdag14 tot 18 uur
vrijdag8 tot 12 uur

REGISTRATIE EN INSCHRIJVING

Inschrijven voor academiejaar 2017-2018 kan vanaf 1 maart 2017. Eerst vul je het online registratieformulier in op inschrijven.ap.be (indien mogelijk met kaartlezer voor het inladen van je pasfoto en adresgegevens). Na je online registratie zal het studentensecretariaat je via mail vragen een afspraak in te plannen om je inschrijving te vervolledigen. Deze mail durft wel eens tussen de 'ongewenste berichten' te belanden, dus kijk die map er zeker eens op na indien een reactie van ons uitblijft. Als je ervoor zorgt dat je inschrijving voor de start van het academiejaar (maandag 18 september) in orde is, zal je geen lessen missen en kan je je studentenkaart vanaf de eerste lesdag gebruiken voor toegang tot onze campus Spoor Noord. 

WELKE DOCUMENTEN BRENG JE MEE?

De volgende documenten heb je zeker nodig wanneer je je definitief komt inschrijven:

Bij je definitieve inschrijving zal je ook meteen de betaling van de studiekosten met Bancontact (niet met VISA/MasterCard) in orde moeten brengen. Heb je moeite om het inschrijvingsgeld in één keer te betalen, neem dan voordien contact op met STUVO AP. Deze dienst helpt je met het aanvragen van een studiebeurs en kan financiële ondersteuning bieden.

Wanneer een van de volgende situaties voor jou van toepassing is, neem je best eerst contact op met het studentensecretariaat van jouw opleiding. Daar kan men je vertellen welke extra documenten je moet voorzien of welke extra stappen je moet ondernemen.

  • Je wilt vrijstellingen aanvragen.
  • Je wilt je inschrijven voor een individueel traject
  • Je wenst gebruik te maken van bijzondere faciliteiten omdat je studie met werk en/of gezin combineert, topsporter of cultuurbeoefenaar bent, een functiebeperking hebt of kampt met een ernstig medisch of psychisch probleem.
  • Je hebt een buitenlands diploma.
  • Je hebt geen diploma van het secundair onderwijs.
  • Je hebt al eerder hoger onderwijs gevolgd en je hebt niet voldoende leerkrediet.
  • Je bent niet Nederlandstalig en je hebt niet minstens één leerjaar in het Nederlandstalig secundair onderwijs of 60 studiepunten in het Nederlandstalig hoger onderwijs met succes voltooid. In dat geval moet je slagen voor de Interuniversitaire Taaltest Nederlands voor Anderstaligen.
  • Je hebt niet de Belgische nationaliteit.
  • Je wilt je inschrijven na 24 oktober 2017 voor academiejaar 2017-2018.