Overslaan en naar de inhoud gaan

Trajectbegeleiding

Trajectbegeleiding

Denk je dat je programma voor jou te zwaar is of wil je je vakken meer spreiden? Kom je in aanmerking voor een aangepast traject, afgesteld op jouw individuele situatie? Dan helpt de trajectbegeleider van jouw opleiding je verder. Hij of zij bespreekt met jou welk persoonlijk studietraject haalbaar is en bekijkt je leerkrediet.

Je vindt contactgegevens van de trajectbegeleider op de pagina van je opleiding. Studenten vinden deze info ook op het Intranet voor Studenten.

Veranderen van opleiding

Startte je reeds een opleiding, misschien aan een andere hogeschool of universiteit? Wil je  van opleiding of onderwijsinstelling veranderen? Opnieuw kiezen wil niet zeggen dat je helemaal van nul moet herbeginnen. Bij AP Hogeschool helpen we je om een nieuwe impuls te geven aan je studiecarrière en om je te ‘heroriënteren’. Onze studentenbegeleiders adviseren je over de mogelijkheden en verwijzen je ook door naar de trajectbegeleiders op de campussen. Deze helpen je vervolgens verder met uitstippelen van een nieuw studietraject.

Vrijstellingen
Als je al credits hebt verworven, hoef je niet opnieuw te beginnen. Je trajectbegeleider bekijkt samen met jou welke vrijstellingen je kan krijgen voor opleidingsonderdelen in je nieuwe opleiding.

Weet je niet goed wat je dan wel wil studeren?
Je kan steeds terecht bij het centrale studentenadviespunt van de hogeschool (STAP) met alle vragen over je studiecarrière. We gaan op zoek naar je interesses en talenten, bekijken welke opleidingen hierbij aansluiten en welke onderwijsinstellingen deze opleidingen aanbieden. Vervolgens geven we je tips over de stappen die je onderneemt om je studiekeuzeproces verder te zetten. Indien nodig verwijst STAP je door naar de juiste medewerker binnen de hogeschool.

Contacteer STAP via stap@ap.be

Vrijstellingen

Volgde je eerder een andere opleiding en heb je al een diploma of enkele creditbewijzen op zak? Heb je specifieke praktijkervaring of kennis opgebouwd binnen het domein van jouw opleiding? Dan hoef je niet altijd vanaf nul te beginnen. Het kan zijn dat je recht hebt op vrijstellingen voor bepaalde opleidingsonderdelen. We maken onderscheid tussen vrijstelling voor kwalificaties (EVK) en voor competenties (EVC).