U bent hier

Meisjes en Techniek

Jonge meisjes ontdekken de techneut in zichzelf tijdens workshops duurzame techniek van Studio-T. 

Meisjes van 11 en 12 jaar inleiden in de boeiende wereld van techniek en wetenschap. Dat is de missie van de Studio-T workshops. Studenten Lerarenopleiding secundair onderwijs (technische vakken) prikkelen de jonge deelnemers voor techniek en technologie door ze te laten experimenteren en creëren. Gedurende zes woensdagnamiddagen maakten ze plannen, bespraken ze hun ideeën, kozen ze gepaste materialen en werkten ze eigen projecten uit. Conclusie: meisjes steken graag de handen uit de mouwen, ontdekken gretig nieuwe dingen en hebben vaak een goed inzicht in hoe iets in elkaar zit.

Scrub en gel
Het succesverhaal Studio-T is opgestart in 2012 en wordt nu her en der opgepikt. In De Weekendschool, een initiatief van Stad Antwerpen. krijgen kinderen van 9 tot 12 jaar elke zondag les van gastsprekers. Zij laten de jonge deelnemers op interactieve manier kennismaken met verschillende vakgebieden. Onder begeleiding van AP-studenten Lerarenopleiding maakten ze bruggen uit Bambox, zaagden hun eigen sleutelhanger en maakten zelf scrub en gel. Met dit project wil de Stad kinderen uit aandachtswijken de kans geven hun talenten op een andere manier te ontdekken.

In Klasse voor Leraren verscheen onlangs een artikel over Studio-T waarin Ana (11 jaar) en begeleiders Nick en Jolien hun visie geven over techniek in het onderwijs Lees hier het artikel.

In het najaar van 2013 staat de vierde editie van Studio-T op het programma.