U bent hier

Knip van de Leien

Momenteel wordt in Antwerpen volop gewerkt aan een heraanleg van de Leien en de Noorderlaan. Eens dit allemaal klaar is, zullen onze campussen nog beter bereikbaar zijn dan nu al het geval is. Maar, de werkzaamheden brengen uiteraard heel wat hinder met zich mee voor wie met de auto in het centrum van Antwerpen - of in één van onze campussen - wil zijn. Onze campussen blijven goed bereikbaar, zeker met het openbaar vervoer, maar je bekijkt wel best op voorhand je route.

Wat houdt de 'Knip van de Leien' in?

Wat zijn de gevolgen?

Met de Noorderlijn krijgt Antwerpen tegen juli 2019 gloednieuwe tramlijnen op de Noorderleien, het Eilandje en de Noorderlaan. Onze campussen zullen vanaf dan nog beter bereikbaar zijn per tram (Campus Spoor Noord krijgt zelfs een halte voor de deur), maar voorlopig zal er dus een tijdje hinder zijn. Met de auto kan je niet meer van het zuidelijke gedeelte van de Leien richting Noorden, en vice versa. Bovendien herschikt De Lijn het bus- en tramaanbod een beetje omwille van de werkzaamheden.

Met de auto naar onze campussen?

In de buurt van al onze campussen zijn openbare (betaal)parkingen aanwezig. Deze blijven ook tijdens de 'Knip van de Leien' bereikbaar, maar je kan best op voorhand kijken hoe je Antwerpen moet binnenrijden. Voor het mobiliteitsplan 'Slim naar Antwerpen' werd de stad opgedeeld in verschillende zones, elk met eigen afritten (zie onderstaand kaartje). Zo liggen Campus Spoor Noord, Lange Nieuwstraat en Mutsaard in de blauwe zone 'Centrum Noord'. Onze andere campussen liggen in de oranje zone 'Centrum Zuid'.

Lage-emissiezone

Hou er wel rekening mee dat sinds 1 februari 2017 de volledige binnenstad een lage-emissiezone is waardoor oude, vervuilende dieselwagens geweerd worden. Meer informatie daarover kan je op de website van Slim naar Antwerpen vinden.

Het is ook mogelijk om de wagen buiten het centrum achter te laten op één van de vele 'Park & Rides'-parkeerplaatsen, waarna je met het openbaar vervoer vlot het centrum kan bereiken. 

Klik voor een grotere versie

Met het openbaar vervoer naar onze campussen?

Met de auto zal het dus wat moeilijker worden om het Antwerpse stadscentrum te bereiken, maar sowieso is het openbaar vervoer altijd een goede keuze om onze campussen te bereiken. Kom je met de trein naar Antwerpen, of heb je de wagen al achtergelaten op één van de Park & Rides? Dan brengt De Lijn je tot op een boogscheut van onze campussen. Hou er wel rekening mee dat De Lijn omwille van de werkzaamheden in Antwerpen op 1 juni 2017 een aantal routes aangepast heeft, wat voornamelijk een invloed heeft op de bereikbaarheid van Campus Spoor Noord. Alle wijzigingen aan de tramverbindingen kan je op deze pagina terugvinden, terwijl je de aanpassingen aan de buslijnen op deze pagina kan bekijken. Bovendien kunnen er wel eens nieuwe aanpassingen doorgevoerd worden omwille van nieuwe versperringen door de werkzaamheden. Daarom is het aan te raden om vlak voor je reis nog eens de route te checken via de app of de website van De Lijn.