U bent hier

Minor Safety Management

In de minor Safety Management krijgen studenten naast een paar wetenschappelijke basisvaardigheden ook inzicht in Onderzoeksmethoden en crisisbeheer. Een groot gedeelte van de minor zal besteed worden aan projectmatig werken aan actuele problemen in bedrijven en entiteiten over preventie en veiligheid.

De Minor Safety Management is een minor, waarin je projecten in groep aanpakt die vanuit bedrijven en entiteiten aangereikt worden, van probleemanalyse tot en met rapportage en presentatie. Naast de projecten worden colleges, excursies, gastcolleges en workshops georganiseerd.

Je volgt les op campus Spoor Noord, de nieuwe campus van het departement Wetenschap en Techniek met ultramoderne aula's, labo's en praktijklokalen. De campus is voorzien van alle moderne studentenfaciliteiten, inclusief een modern studentenrestaurant.

Het ontwerp van de nieuwe campus is een weerspiegeling van de opleidingen die er gegeven worden. We verstoppen elektriciteitsleidingen niet in de ruwbouw, maar verwerken ze zichtbaar in de muren. We investeren ook sterk in alternatieve warmte- en energietechnieken zoals Thermal Grid, en warmtekrachtkoppeling (WKK). Deze zullen dienen voor elektriciteit- en warmwatervoorziening maar evengoed als didactisch materiaal voor onze studenten.

Als Erasmusstudent aan onze Hogeschool integreer je zonder moeite aangezien je les volgt samen met je Vlaamse collega-studenten. De lessen in worden in het Nederlands gegeven.

Kandidaten moeten minimum 1 jaar  van hun bachelor opleiding vervolledigd hebben. Het propedeuse jaar komt hierbij niet in aanmerking. Je kan deelnemen indien je een student ben aan één onze partnerinstellingen, en je volgt één van volgende studierichtingen: Integrale Veiligheidskunde, Maatschappelijke Veiligheid, Milieu en preventiemanagement.

 

BijlageGrootte
Brochure Minor Safety 2018-20191023.65 KB