U bent hier

Minor WCM

Minor 'Brug naar World Class Maintenance'

De minor “Brug naar World Class Maintenance”  wordt aangeboden door de opleiding Elektromechanica binnen het departement Wetenschap en Techniek. Aan deze opleiding studeren ongeveer 600 studenten. 

De wereld van techniek en technologie is sterk verbonden met de elektromechanica. Het is een boeiende wereld die constant in verandering is en alsmaar groeit. Om de nieuwste technieken nuttig toe te passen in je eigen toekomstige werkomgeving, heb je niet alleen doorzettingsvermogen nodig maar ook behoorlijk wat basisvaardigheden en kennis.  

De minor “Brug naar World Class Maintenance” is een veelzijdig programma waarin je enerzijds kennismaakt met goede methodes om machines (zowel het elektrische deel als het mechanische deel) te onderhouden en waarbij je anderzijds brede ervaring opdoet door in team te werken aan industriële engineering projecten uit verschillende omgevingen (robotica, procestechnologie, HVAC, automatisering, …). 

Je volgt les op campus Spoor Noord te Antwerpen, de nieuwe campus van het departement Wetenschap en Techniek met ultramoderne aula's, labo's en praktijklokalen. De campus is voorzien van alle moderne studentenfaciliteiten. 

Het ontwerp van de nieuwe campus is een weerspiegeling van de opleidingen die er gegeven worden. We verstoppen elektriciteitsleidingen niet in de ruwbouw, maar verwerken ze zichtbaar in de muren. We investeren ook sterk in alternatieve warmte- en energietechnieken zoals thermal grid en warmtekrachtkoppeling (WKK). Deze dienen voor elektriciteit- en warmwatervoorziening maar evengoed als didactisch materiaal voor onze studenten. 

Als Erasmusstudent aan onze hogeschool integreer je zonder moeite aangezien je les volgt samen met je Vlaamse collega-studenten. De lessen worden in het Nederlands gegeven.  

Kandidaten moeten minimum 1 jaar  van hun bachelor opleiding vervolledigd hebben. Het propedeuse jaar komt hierbij niet in aanmerking. Je kan deelnemen indien je student bent aan één van onze partnerinstellingen, en je één van volgende studierichtingen volgt: werktuigbouw, elektrotechniek, elektromechanica, energie of elektriciteit.  Voor aanverwante opleidingen kan overlegd worden tussen de partnerinstellingen.  

 

The programme for 2018-2019 will be published in the beginning of March

BijlageGrootte
Brochure Minor WCM 2017-20181000.11 KB