U bent hier

Minor SE

Minor Specialisatie Energiemanagement

Steeds meer bedrijven investeren enorme bedragen in het verhogen van de energie-efficiëntie van hun productielijnen. Energie kost immers handenvol geld en heeft een grote milieu impact. De energiemanager levert een belangrijke bijdrage in het zoeken naar energiebesparingen. 

De opleiding Energiemanagement maakt je vertrouwd met alle schakels in de energieketen: opwekking, transport en verbruik. Je ontwikkelt een sterke technische focus en wordt een echte specialist in energie. 

Je volgt les op campus Spoor Noord, de nieuwe campus van het departement Wetenschap en Techniek met ultramoderne aula's, labo's en praktijklokalen. De campus is voorzien van alle moderne studentenfaciliteiten, inclusief een modern studentenrestaurant. 

Het ontwerp van de nieuwe campus is een weerspiegeling van de opleidingen die er gegeven worden. We verstoppen elektriciteitsleidingen niet in de ruwbouw, maar verwerken ze zichtbaar in de muren. We investeren ook sterk in alternatieve warmte- en energietechnieken zoals Thermal Grid, en warmtekrachtkoppeling (WKK). Deze zullen dienen voor elektriciteit- en warmwatervoorziening maar evengoed als didactisch materiaal voor onze studenten. 

Als Erasmusstudent aan onze Hogeschool integreer je zonder moeite aangezien je les volgt samen met je Vlaamse college-studenten. De lessen in worden in het Nederlands gegeven.  

Kandidaten moeten minimum 1 jaar  van hun bachelor opleiding vervolledigd hebben. Het propedeuse jaar komt hierbij niet in aanmerking. Je kan deelnemen indien je een student ben aan één onze partnerinstellingen, en je volgt één van volgende studierichtingen: elektrotechniek, elektromechanica, energie, elektriciteit. Voor aanverwante opleidingen kan overlegd worden tussen de partnerinstellingen.

 

The programme for 2018-2019 will be published in the beginning of March

BijlageGrootte
Brochure Minor SE 2017-20181020.17 KB