U bent hier

AP overschrijdt kaap van 10000 studenten

AP Hogeschool schreef zonet haar 10.000ste student in. Steven Savelkoels is student in de Specifieke lerarenopleiding Dans. AP Hogeschool groeit dit jaar met maar liefst 12% en is daarmee de sterkst stijgende hogeschool van Vlaanderen. 

 

10.000ste student

Steven Savelkoels schreef zich in voor het tweede jaar Specifieke Lerarenopleding Dans aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen van AP Hogeschool. Dankzij zijn inschrijving is AP vanaf nu een hogeschool met 10.000 studenten.  

Steven Savelkoels heeft er al een heel parcours opzitten. Zo studeerde hij eerst voor vertaler-tolk en besloot hij nadien dans te gaan studeren. Na zijn dansopleiding heeft Steven 10 jaar lang gedanst en geacteerd in musicals en richtte hij met twee collega’s een productiehuis op. Twee jaar geleden besloot hij terug te keren naar het Koninklijk Conservatorium Antwerpen om er de Specifieke Lerarenopleiding te volgen: “Na al die jaren op het podium en achter de scène is deze opleiding een grote verrijking. Een leraar heeft echt tools nodig om zijn passie door te geven.”

Onze 10.000ste student is graag gezien: “Voor mij is Steven een voorbeeldstudent. Hij is intelligent, betrokken, creatief … kortom iemand met bakken talent als toekomstig leraar”, aldus Annouk Van Moorsel, coördinator specifieke lerarenopleiding Dans.

Sterkste stijger in Vlaanderen

Vorige week nog maakte Vlhora de inschrijvingscijfers bekend van de verschillende hogescholen in Vlaanderen. AP Hogeschool groeit met 11, 66%.

“Een analyse van de cijfers leert ons dat AP Hogeschool de sterkst stijgende hogeschool is. De groei binnen de hogescholen wordt voor 38% door ons gerealiseerd”, vertelt Pascale De Groote, algemeen directeur AP Hogeschool.

Steven Savelkoel is 10.000ste student