U bent hier

Voor leerkrachten

Leerkracht lager of secundair onderwijs en op zoek naar wetenschappelijke inspiratie of materiaal? Dan ben je bij AP Hogeschool aan het juiste adres.
Toch niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten.

TechniekbasisTECHNIEKBASIS

Op zoek naar techniekmateriaal? Ontleen gratis robots, timmermateriaal, soldeerbouten,... Bekijk hier de volledige materiaallijst.
Op zoek naar tips voor Wetenschap & Techniek in het lager onderwijs? Download onze brochure.  ZepenZEPEN MAKEN?

Zoek je een uitdagend chemie-project dat ook meisjes aanspreekt? Download hier alles wat je nodig hebt.

 

RTC WorkshopsWORKSHOPS VOOR LEERLINGEN

Al doende leren, daar draait het om tijdens onze workshops! Neem je klas mee om chemie te doen, radio te maken, DNA te onderzoeken, een robotinstallatie aan te sturen of een warmtepomp te bestuderen,… Ontdek het volledige aanbod hier.

 

KinderrechtenKINDERRECHTEN

Drie werkboekjes en een begeleidershandleiding om 12 tot 17-jarigen kennis en vaardigheden rond kinderrechten bij te brengen. Download het materiaal op deze pagina

 

BrainShakeBRAINSHAKE

Brainshake is dé wetenschapsquiz voor 5de en 6de jaars secundair onderwijs. Ga de uitdaging aan, samen met je leerlingen! Ontdek deze funky quiz hier.

 

RobocupJrROBOCUP JUNIOR

RoboCup Junior is een jaarlijkse robotwedstrijd voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. Neem jij met je leerlingen deel aan de volgende editie? Lees meer op de website.

 

TechniektoernooiTECHNIEKTOERNOOI

Het TechniekToernooi is een praktische technologiewedstrijd voor teams van 4 leerlingen. De deelnemers komen er op een speelse en bijzonder stimulerende manier in aanraking met de wereld van de techniek. Lees er hier alles over.

 

STEMOlympiadeVLAAMSE STEM OLYMPIADE

Zet het technisch talent van je leerlingen in de kijker! 

 

 

Wetenschap in de KijkerWETENSCHAPSWEEK

Tijdens Wetenschap in de kijker voeren leerlingen van het secundair onderwijs zélf onderzoek uit aan hogescholen en universiteiten. De volgende editie staat gepland in het najaar van 2016.

 

 

Vlaamse OverheidRichting Morgen