U bent hier

Parkhelling en -brug voor Spoor Noord

Eind deze maand starten de werken aan de parkhelling in Park Spoor Noord. De groene parkhelling loopt langs, op en onder onze nieuwe campus en mondt uit in een parkbrug over de Leien. De parkbrug leunt op onze campus en verbindt Park Spoor Noord met het Eilandje.

Icoon voor Antwerpen
De brug overspant de Italiëlei ter hoogte van de Noorderplaats en brengt voetgangers en fietsers op een verkeersveilige manier van Park Spoor Noord naar het Eilandje. Aan de kant van het park rust de brug op onze campus. Aan de kant van het Eilandje rust ze op de London Tower. Doordat ze op een strategische plaats op de Noorderlijke kop van de Leien komt en rust op deze twee gebouwen, zal ze dienst doen als stadspoort en icoon voor Antwerpen. 

Eind april start van de bouwwerken
De voorbereidingen voor de bouw van de parkbrug zijn in volle gang. De brug wordt integraal in een atelier gebouwd en nadien over water aangevoerd. De plaatsing is voorzien voor november 2015. De bouwwerken voor de parkhelling starten eind april al.

Lees meer
Campus Spoor Noord
Definitief ontwerp parkbrug
Parkbrug en parkhelling kop Spoor Noord

Parkhelling en parkbrug Spoor Noord
De parkhelling loopt langs, op en onder onze nieuwe campus Spoor Noord en mondt uit in de parkbrug.

Campus Spoor Noord met parkbrug
De parkbrug (foto rechts) verbindt Park Spoor Noord met het Eilandje. De brug overspant de Italiëlei ter hoogte van de Noorderplaats.

Parkbrug
De parkbrug steunt aan de ene kant op onze campus Spoor Noord en aan de andere kant op de London Tower.

Parkbrug Spoor Noord
Ontwerp van de de parkbrug. ©Ney & Partners