U bent hier

Studenten schrijven single voor MFL

Twee dagen voor de start van de Warmste Week lanceert AP Hogeschool een single voor Music voor Life. Het nummer, met als titel Let it Glow, dragen we op aan de StuBru-presentatoren, onze studenten en alle andere Vlamingen die de koude trotseren en acties organiseren voor het goede doel.

Het nummer is te beluisteren op www.letitglow.be en Youtube. Je kan het ook downloaden op iTunes (0.99€). De opbrengst gaat integraal naar GoodPlanet Belgium.

Originele muziek en lyrics

Zowel de muziek als de tekst van het nummer zijn origineel. De muziek werd gecomponeerd door 6 studenten Muziek van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool):

  • Stan Callewaert (bas)
  • Fien Desmet (zang)
  • Bruno Ferreira (piano)
  • Vitja Pauwels (gitaar)
  • Casper Van De Velde (drums)
  • Benjamin Verstraete (percussie)

Ook de tekst is origineel. Deze is van de hand van Fien Leysen, studente Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen:

“Het nummer gaat over de kracht van vriendschap. Het gaat over de mensen die mij inspireren, verder helpen en steunen en die het leven net dat ietsje vrolijker en beter maken. Ik denk dat iedereen wel zo’n mensen kent.”

Ode aan 'warmhartigheid' van alle Vlamingen

Tijdens de Warmste Week doen de presentatoren van StuBru de koude wintermaanden even vergeten. Samen met duizenden Vlamingen die deze maand een actie organiseren voor het goede doel, maken zij het leven van andere mensen een beetje beter en mooier. Daarom draagt AP Hogeschool het nummer op aan hen.

Het is ook meteen een hart onder de riem van de StuBru-presentatoren die een week lang de koude trotseren op de Schorre: Let it Glow!

Wist je dat ...
... de videoclip gemaakt werd door Janice Lievens, laatstejaars Grafische en Digitale Media? #ThanksJanice
... de single en videoclip werden opgenomen in dezelfde studio als Happy Together van Jef Neve and friends?
... Tom Brewaeys, toetsenist bij de Leuvense band Willow, de single mixte? #ThanksTom

Bekijk ook de andere MFL-acties van onze studenten.

Cover Let it Glow