U bent hier

ICT- en zorgopleidingen in de lift

Twee weken voor de start van het academiejaar schreven zich aan AP Hogeschool al 7% meer nieuwe studenten in dan op hetzelfde moment vorig jaar. Vooral onze zorg-, leraren-, en ICT-opleidingen zijn erg populair. 

 

Kiezen voor werkzekerheid
De bacheloropleidingen Sociaal Werk, Ergotherapie, Verpleegkunde en Vroedkunde zien hun studentenaantallen tot een kwart toenemen.

"In tijden van economische crisis grijpen studenten bij het maken van hun studiekeuze traditioneel naar opleidingen die werkzekerheid bieden. Bovendien is verpleegkundige een knelpuntberoep", analyseert Richard Sleeckx, departementshoofd Gezondheid en Welzijn, de cijfers.

Ook onze lerarenopleidingen Kleuter- en Secundair Onderwijs doen het goed en zien de studentenaantallen fors de lucht in gaan.

Kiezen voor je passie
Opvallende stijgers zijn de bacheloropleidingen Toegepaste Informatica en Elektronica-ICT. Jongeren motiveren om voor een informaticaopleiding te kiezen is niet vanzelfsprekend. Toch komen beide opleidingen naar buiten met een vernieuwd curriculum dat jongeren kan overtuigen.

In de bachelor Toegepaste Informatica stijgt het aantal studenten met 77%. In de bachelor Elektronica-ICT met 50%. Volgens Yves Masset, opleidingshoofd, slaagt de bachelor Elektronica-ICT erin om de passie van jongeren aan te wakkeren: 

“Een studiekeuze maken is een kwestie van je talent, interesse en passie te combineren. Een student die zich informeert over onze opleiding zal zien dat wij via meerdere initiatieven trachten deze passie bij onze studenten verder te ontwikkelen. Door samenwerkingen met binnen-en buitenlandse onderwijsinstellingen, het uitvoeren van projecten in samenwerking met bedrijven, gastcolleges, een vernieuwd opleidingsprogramma, een aangename klassfeer en een zeer gemotiveerd lectorenkorps denken we de goede manier gevonden te hebben om jongeren te motiveren om voor Elektronica-ICT te kiezen.”

Lees meer
Technologiestudies worden steeds populairder

Foto: de bachelor Elektronica-ICT slaagt erin om ook bij meisjes de passie voor informatica aan te wakkeren.

N.B. Het gaat om voorlopige cijfers. De inschrijvingsperiode loopt tot 20 oktober voor de professionele bacheloropleidingen en 31 oktober 2014 voor de artistieke opleidingen. Pas nadien wordt de definitieve staat van de inschrijvingscijfers opgemaakt.