U bent hier

Studeren combineren

Overdag werken, ’s avonds voor je gezin zorgen en tussendoor een opleiding volgen? Waarom niet? AP ondersteunt je bij je honger naar kennis.

AP biedt opleidingen op maat van iedereen die studeren wil combineren met werk of gezin. 

Opleidingen Hoger Beroepsonderwijs (HBO5)

Sinds september 2014 biedt AP naast bachelors en masters 19 opleidingen Hoger Beroepsonderwijs (HBO5) aan. We werken hiervoor samen met vijf ervaren Centra voor Volwassenenonderwijs of CVO’s.

De HBO5-opleidingen zijn beroepsgericht en hebben flexibele lesmomenten. Het niveau van deze opleidingen bevindt zich tussen dat van het secundair onderwijs (niveau 4) en dat van de professionele bachelors (niveau 6).

HBO5 is een aantrekkelijke studiekeuze voor wie een nieuwe carrière wil starten of wil opstappen naar een professionele bachelor. Kies je voor HBO5? Dan verwerf je op het einde van je studies een graduaatsdiploma.

Bekijk het overzicht van de opleidingen Hoger Beroepsonderwijs.

Flextrajecten voor bacheloropleidingen

Een (extra) bachelordiploma hoeft geen droom te blijven. Bij AP bieden we flextrajecten of flexibele studietrajecten aan voor mensen die hun studies willen combineren met werk en/of gezin. Het voordeel? Je bepaalt zelf het tempo waarop je (bij)studeert en dus het moment waarop je je diploma behaalt.

Bekijk het aanbod flextrajecten.

 

Avondopleiding

Wil je graag blijven werken terwijl je 's avonds verder studeert? Ben je gefascineerd door het menselijk gedrag? Wil je ontcijferen hoe mensen leren, werken, denken en voelen? Kijk je ernaar uit om in een multidisciplinair team mee te draaien? Dan is de bachelor Toegepaste Psychologie in avondonderwijs een opleiding voor jou.

Meer over de opleiding Toegepaste Psychologie.

Studiecontracten en vrijstellingen

Wanneer je je inschrijft aan de hogeschool, sluit je een studiecontract af. Daarin staat zwart op wit welke opleidingsonderdelen je tijdens het academiejaar volgt. Om je opleiding zo goed mogelijk af te stemmen op je job, gezin of andere studies, kan je kiezen  je tussen drie verschillende contracttypes: het diploma-, credit- of examencontract. Lees meer over de verschillende studiecontracten.

Heb je reeds een diploma hoger onderwijs op zak? Dan is de kans reëel dat je recht hebt op vrijstellingen voor opleidingsonderdelen die aansluiten de inhoud van je nieuwe studie. Lees meer over vrijstellingen aanvragen.

Betaald educatief verlof

Betaald educatief verlof is een stelsel van individueel opleidingsverlof. Het wordt omschreven als het recht voor werknemers die bepaalde opleidingen volgen, om op het werk afwezig te zijn voor het volgen van de opleiding met behoud van het normale loon.

Als je bent ingeschreven voor een opleiding aan de AP Hogeschool via een examencontract met het oog op het behalen van een diploma, dan kan je gebruik maken van betaald educatief verlof.

Als je bent ingeschreven voor een opleiding via een diploma- of creditcontract, dan kan je enkel gebruik maken van betaald educatief verlof indien de opleiding daarvoor een specifieke erkenning heeft gekregen. Binnen de AP Hogeschool genieten de volgende opleidingen een erkenning in het kader van betaald educatief verlof: