U bent hier

Flextrajecten

(Opnieuw) beginnen aan een bacheloropleiding? Dit is niet evident wanneer je carrière in volle ontwikkeling is, je op zoek bent naar werk, of je al jaren niet meer hebt gestudeerd. Hoe jouw nieuwe studies combineren met je werk of gezin? Bij AP helpen we je op weg.

AP werkte enkele ‘flextrajecten’ voor bacheloropleidingen uit: flexibele trajecten waarin hoorcolleges en praktijkopdrachten gecombineerd worden met thuis- of zelfstudie.

Flextraject Lerarenopleiding

Wil je je carrière een nieuwe wending geven? Droom je ervan om voor de klas te staan? Met dit flextraject combineer je je huidige job met een bacheropleiding Kleuter- of Lager Onderwijs. Lees meer over het flextraject Kleuteronderwijs of het flextraject Lager Onderwijs.

Gezondheid en Welzijn

Flextraject Verpleegkunde
Wil je verpleegkunde studeren maar beschik je niet over de mogelijkheid om een voltijdse studie te volgen? Of wil je je opleiding combineren met je vaste job? Kies dan voor het flextraject Verpleegkunde en behaal in 5,5 jaar tijd je bachelordiploma. Bij AP Hogeschool krijg je alle faciliteiten om je studie en je werk met elkaar te combineren. De nadruk ligt op avondonderwijs, afstandsonderwijs en zelfstudie. Lees meer over het flextraject Verpleegkunde.

Brugopleiding Verpleegkunde
Heb je al een diploma als verpleegkundige en wil je hieraan een bachelordiploma toevoegen? Dankzij het verkorte traject van de brugopleiding bachelor Verpleegkunde combineer je je studies met je job of gezin. En je krijgt de kans stage te doen in de instelling waarin je werkt. Wetenschappelijke onderbouwing en beleidswetenschappen vormen het cement van deze opleiding. Je volgt 2,5 jaar lang ’s avonds les. Lees meer over de brugopleiding Verpleegkunde.

Toegepaste Psychologie
Ben je gefascineerd door het menselijk gedrag? Wil je ontcijferen hoe mensen leren, werken, denken en voelen? Kijk je ernaar uit om in een multidisciplinair team mee te draaien? Wel, dan is de bachelor Toegepaste Psychologie misschien iets voor jou, en je kan de opleiding zelfs makkelijk combineren met een job. De lessen gaan namelijk enkel ’s avonds door. Afhankelijk van het aantal opleidingsonderdelen dat je volgt, krijg je les op maandag-, dinsdag-, woensdag- en/of donderdagavond, van 18.00 tot 22.00 uur. Lees meer over de opleiding Toegepaste Psychologie.

Management en Communicatie

Onderstaande flextrajecten kan je enkel volgen als je werkstudent bent. Om werkstudent te zijn, mag je nog geen masterdiploma of tweede cyclusdiploma op zak hebben en ben je werknemer voor ten minste 80 uren per maand.

Wetenschap en Techniek

Flextraject Elektromechanica

Ben je aan het werk en wens je dankzij een aanvullend diploma door te groeien in je job? Dankzij het unieke shiftensysteem van het flextraject Elektromechanica combineer je je job met hogere studies. In vier jaar tijd behaal je een bachelordiploma Elektromechanica waarmee je gemakkelijk doorstroomt naar hogere functieprofielen. Lees meer over het flextraject Elektromechanica.

Vastgoed - Landmeten

Ben je aan het werk en wens je een diploma Bachelor in het Vastgoed, afstudeerrichting Landmeten te behalen? Dat kan door studeren en werken te combineren. Je volgt één dag per week les in dagonderwijs op Campus Spoor Noord - Ellermanstraat in hartje Antwerpen, waarbij vooral de specifiek landmeetkundige vakken aan bod komen. Alle andere kennis en vaardigheden verwerf je met zelfstudie.

Voedings- en Dieetkunde

Maak van gezonde voeding je beroep. Ontdek de bachelor Voedings- en Dieetkunde voor werkstudenten. Je lessen bestaan uit een prikkelende mix van blended learning, praktijksessies en persoonlijke begeleiding. Je combineert zelfstudie met één lesdag per week en behaalt in vier jaar tijd je bachelordiploma. De verworven kennis en vaardigheden verfijn je tijdens je stage. Daarna kun je in de gezondheidszorg of in de voedingssector aan de slag als diëtiste. Lees meer over Voedings- en Dieetkunde voor werkstudenten.