U bent hier

Kalender: AP en Music For Life

Nog enkele dagen en de warmste week van AP Hogeschool gaat in. Veel studenten en medewerkers zijn achter de schermen druk in de weer om er met én voor iedereen een warme week van te maken. Op verschillende campussen staan er heel wat activiteiten gepland ten voordele van het goede doel.

Donderdag 12 december - donderdag 19 december
De studenten Sociaal Werk ondersteunen heel wat vzw’s waaronder de Cliniclowns.  Kom even langs op campus Lange Nieuwstraat en campus Kasteelstraat en warm je op met hete chocomelk!  Bovendien zorgen ze voor een lekkere hAP: van brownies tot wafels!

Zondag 15 december
De studenten van de Lerarenopleiding Secundair Onderwijs Muziek zingen voor het goede doel. Vanaf 10 uur repeteren ze in de Academie van Berchem, zodat ze om 14 uur paraat staan op de Grote Markt in Antwerpen. Hier zingen ze uit volle borst voor de vzw Moeders voor Moeders.

Maandag 16 december
De studenten van Orthopedagogie organiseren een filmvoorstelling ‘Van dag tot dag…’. Deze film brengt het leven in beeld van vijf mensen die in armoede leven. Allen zijn ze betrokken bij de werking van centrum Kauwenberg, de vzw die door de opleiding ondersteund wordt. Centrum Kauwenberg brengt mensen in armoede samen met andere mensen om zo armoede te bestrijden. De film begint om 19 u. en nadien is er een receptie. Iedereen is van harte welkom!
Inschrijven: tot en met vrijdag 13/12 via e-mail: greet.demesmaeker@ap.be
Locatie: Campus Lange Nieuwstraat, Aula Pieter Paul Rubens
Gratis – vrije bijdrage

Dinsdag 17 en donderdag 19 december
De derdejaars Office Management/International Business organiseren een kerstmarkt ter ondersteuning van de Cliniclowns. Op deze dagen kan je op de binnenplaats van Campus Meistraat terecht voor allerlei lekkers: mini-loempia’s, kroepoek, warme suikerwafels, chocomelk, 'jeneverkes' en zoveel meer. De studenten Journalistiek brengen je in de feeststemming met een live-uitzending op Radio CrAP.

Dinsdag 17 december
Om helemaal in de ‘warme’ sfeer te komen organiseert de opleiding Orthopedagogie een Whisky Tasting voor lectoren en docenten. De opbrengst gaat integraal naar centrum Kauwenberg vzw. 

De opleidingen Orthopedagogie en Ergotherapie organiseren een Rapklap Deluxe op campus Lange Nieuwstraat. Vijftig ouderen komen ‘klappen’ over hoe het vroeger was en hoe het nu is. Vijftig kinderen tussen acht en twaalf staan te popelen om met hen te praten over speelgoed, reizen, feesten, school en de oorlog. Per twee praten ze een kwartier met twee ouderen. Vervolgens schuift iedereen door naar andere tafelgenoten en een ander thema. Studenten Ergotherapie en Orthopedagogie begeleiden deze activiteit. Zij zorgen voor een hapje en een drankje.

De opleiding Vroedkunde gaat voor gezond en verkoopt mandarijntjes op Campus Merksem. Ze tonen hierbij hun warm hart voor VZW Koca, een onderwijs- en ondersteuningscentrum voor personen met communicatieve beperkingen.

Donderdag 19 december
De foyer van campus Lange Nieuwstraat wordt omgetoverd tot een heuse dansvloer! Dans je warm voor vzw Tejo met de lunchbeat tussen 12.00 en 13.15 uur!
          
Na de lunchbeat is de party nog niet gedaan! Feest verder tijdens het Winterfeest ten voordele van Centrum Kauwenberg vzw. Diversio, de studentenclub van Orthopedagogie, organiseert een gezellig feest met kraampjes op Campus Lange Nieuwstraat. Het feest staat in het teken van wereldkeuken – er worden zuiderse hapjes geserveerd. Iedereen welkom!

Zondag 22 december
Tot slot wordt het gezellig warm met de actie ‘warme soep op de stoep’. Kom tijdens de koopzondag even langs het Mechelseplein in Antwerpen! De studenten Lerarenopleiding Secundair Onderwijs – Voeding verkopen soep ten voordele van Sunshine For Kids, een vzw die het onderwijs in Kenia wil verbeteren. In februari vertrekken twee studenten Lerarenopleiding van AP naar Kenia. Met het ingezamelde geld willen ze de vzw alvast een hart onder de riem steken. Het tentje wordt versierd door de creatieve studenten van de Lerarenopleiding –Mode.
Locatie: Mechelseplein, Antwerpen
Datum en uren: Zondag 22/12 van 10.00 tot 18.00 u.

Tags: