U bent hier

Over de buurt

Spoor Noord is een wijk in volle bloei. Vroeger was het een ontoegankelijk spoorwegterrein. De stad Antwerpen besloot om er een nieuwe bestemming aan te geven en maakte er een hedendaags, duurzaam en uitgestrekt stadspark van. Nu staat de wijk in het teken van ontmoetingen tussen verschillende culturen en generaties.

Het accent ligt op groen, licht, ruimte, ontspanning, cultuur en sport. Zo is er een heuse BMX- en skatebowl die voor iedereen toegankelijk is en werd er fors geïnvesteerd in de parkloods die ruimte biedt aan een multifunctionele expohal, een buurtsportloods en nieuwbouwsporthal. Meer info over Park Spoor Noord.

Studentenbuurt

De hippe cargo zomerbar, no nonsens koffiebars, eethuisjes, café’s en broodjeszaken op wandelafstand maken van deze wijk een heerlijke plek.

Innovatie en stadsontwikkeling borrelen er volop. Je vindt er een sociale smeltkroes die erg aantrekkelijk is voor jonge gezinnen, startende bedrijfjes, nieuwe winkel- en horecazaken en natuurlijk … studenten! Bovendien vind je er een groot aanbod aan kwaliteitsvolle studentenkoten.

Het werkveld in de achtertuin

De ligging van de campus is optimaal voor het vinden van geknipte stageplaatsen, je vindt er het werkveld in de achtertuin.

AP Hogeschool, de stad en de provincie Antwerpen zijn niet de enigen die investeren in Spoor Noord. Ook de ziekenhuisgroep ZNA plant een nieuwbouw op deze site. Het wordt een state-of-the-art ziekenhuis voor de 21ste eeuw  en zal beschikken over o.a. over een eigen spoeddienst, intensieve zorg, materniteit, hospitalisatie-afdelingen, dagziekenhuis en polikliniek. Voor onze studenten Verpleegkunde, Vroedkunde en Ergotherapie zullen stageplaatsen dus nooit veraf zijn! 

Iets verderop in het park wordt vanaf september 2015 een nieuwe scholencampus met kleuter-  lager-  en secundair onderwijs in gebruik genomen: een perfecte stageplek voor de studenten van onze lerarenopleidingen.

En uiteraard is ook de haven van Antwerpen vlabij, met stageplaatsen en jobs in alle mogelijke sectoren.


Park Spoor Noord - Cargo zomerbar. Foto: ©www.cargozomerbar.be


Het nieuwbouwproject van ZNA: een state-of-the-art ziekenhuis. Foto: ©ZNA