U bent hier

Campus Spoor Noord

In Park Spoor Noord, het kloppend hart van Antwerpen, heeft AP Hogeschool een nieuwe campus geopend. Meer dan 5.000 studenten volgen er sinds het begin van het academiejaar 2015-2016 les in ultramoderne aula’s, labo’s en praktijklokalen.

De nieuwe campus – die we campus Spoor Noord doopten - bestaat uit twee gebouwen die ondergronds met elkaar verbonden zijn. Het zijn architecturale hoogstandjes waar het aangenaam studeren en vertoeven is, voorzien van alle moderne studentenfaciliteiten: een uitgebreide bibliotheek, modern studentenrestaurant en ondergrondse parking met fietsenstalling.

Hoewel twee verschillende architectenbureaus tekenden voor de plannen, stralen beide gebouwen dezelfde sfeer van rust en ruimte uit. In beide gebouwen vormen een groene patio en binnentuin de centrale ruimtes die dienen als ontmoetingsplek voor studenten.

Van Noord tot Zuid: AP is overal

De opleiding die eerst plaatsvonden in Boom, Mechelen en Merksem zijn verhuisd naar de nieuwe campus. Dat is ook het geval voor de opleidingen die eerst op campus Paardenmarkt en campus 't Zuid gedoceerd werden.

Campus Spoor Noord wordt niet het enige ijkpunt. Ook in de rest van de stad heeft AP een stevige voet aan de grond. In het centrum blijven het departement Management en Communicatie (Meistraat) en de Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (Mutsaardstraat) de vaste waarden. In het Zuiden van Antwerpen volgen de de studenten Dans, Drama en Muziek les op campus deSingel. AP is dus overal!

Lees meer
Zeventien opleidingen verhuizen
Spoor Noord in volle bloei
Sport en ontspanning

In de kijker
11 mei 2014: Open wervendag op campus Spoor Noord
Parkhelling en -brug voor Spoor Noord
Bijna-energieneutraal campusgebouw
Nieuw campusgebouw geopend

Brochure
Blader door de brochure over Campus Spoor Noord.

www.campusspoornoord.be

Gebouw 1: Hier komen de opleidingen van de departementen Gezondheid en Welzijn en Onderwijs en Training.

Gebouw 2: Hier komen de opleidingen van het departement Wetenschap en Techniek. Beide gebouwen worden ondergronds met elkaar verbonden.

AP bouwt een nieuwe campus op Spoor Noord
Van Noord tot Zuid: AP is overal in Antwerpen