U bent hier

Bibliotheken

AP Hogeschool beschikt over een uitgebreide bibliotheekcollectie, verdeeld over acht campusbibliotheken. De bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium alleen al beschikt over 600.000 volumes. De andere AP-bibliotheken beschikken samen over meer dan 100.000 volumes. De inhoud van de collectie is volledig afgestemd op de AP-opleidingen: boeken, tijdschriften, naslagwerken, partituren, LP’s, CD’s, CD-roms, DVD’s maar ook databanken, e-books en e-journals.

Toegankelijk voor iedereen

De bibliotheken van AP staan open voor een breed publiek. Niet enkel de studenten van AP kunnen er vakliteratuur ontlenen. Ook de studenten van andere Antwerpse hogescholen, de universiteit Antwerpen en externe bezoekers  kunnen in de bibliotheken terecht voor het ontlenen van boeken, partituren en het raadplegen van allerhande bronnen.
 
Studenten en personeelsleden die lid zijn van de AUHA kunnen met hun studenten- of personeelskaart werken ontlenen. Externe bezoekers hebben hiervoor een lezerskaart van de AUHA nodig. Deze kost 10 euro. Je koopt deze aan in de AUHA-bibliotheek waar je de eerste keer een werk wil uitlenen. De kaart biedt een jaar lang leenrecht in alle bibliotheken van de AUHA.

Online catalogus

Een groot deel van de collectie van AP is terug te vinden in de online bibliotheekcatalogus. Deze is vrij toegankelijk op het internet.

Wetenschappelijke bronnen vinden

Ben je op zoek naar betrouwbare wetenschappelijke bronnen over een bepaald onderwerp maar weet je niet goed hoe aan deze zoektocht te beginnen? De Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen (AUHA) ontwikkelde een online interactieve handleiding die je op weg helpt.  Deze online cursus Informatievaardigheden is gericht op de eerstejaarsstudenten in het hoger onderwijs, maar is ook bruikbaar voor andere geïnteresseerden die informatie willen leren zoeken en organiseren.


Bibliotheek van Campus Spoor Noord, Noorderplaats