U bent hier

Campusbibliotheken

Ben je op zoek naar specifieke literatuur over jouw opleiding? Wil je in alle rust studeren? Zoek je extra informatie voor een opdracht? Dan hoef je als student van AP niet ver te gaan.

Elke campus heeft een eigen bibliotheek waar je studiemateriaal kan ontlenen of raadplegen. De collectie is telkens afgestemd op de opleidingen die er gegeven worden.

Uitgebreide collectie vakliteratuur

De bibliotheekcollectie van AP bestaat uit meer dan 700.000 volumes. Via de bibliotheekcatalogus – die je vrij kan raadplegen op het internet – vind je alle vakliteratuur die je nodig hebt: boeken, tijdschriften, partituren, naslagwerken, LP's, CD-roms, DVD’s maar ook databanken, e-books en e-journals waarop je kan doorklikken voor fulltext. Zo kan je van thuis uit of van op je kot aan opzoekingswerk doen. Via het intranet en de elektronische leeromgeving Blackboard heb je toegang tot alle e-bronnen.

Studieruimtes en werkplekken

Een opdracht voorbereiden, alleen of in groep? Nog snel even je taak afdrukken? Samen studeren met je vrienden? De bibliotheek van jouw campus is er de uitgelezen plek voor. Elke bibliotheek heeft een studielandschap met  computerwerkruimte. Dankzij het WIFI-netwerk van AP kan je ook met je laptop of tablet probleemloos op het internet.

Als AP-student ben je bovendien welkom in alle bibliotheken van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen. Op vertoon van je studentenkaart kan je materiaal ontlenen en gebruik maken van de studieruimtes van de universiteit en alle hogescholen in Antwerpen.   

Audiovisuele afdeling

Op campus Meistraat en Lange Nieuwstraat is er in de bibliotheek een audiovisuele afdeling. Je kan er professionele audiovisuele apparatuur lenen, zoals camera’s, digitale recorders en fototoestellen.
Je vindt er tal van montageruimtes voor verwerking van beeld- en geluidsmateriaal. De apparatuur en software zijn afgestemd op het werkveld. Voor de liefhebbers is er op Campus Meistraat een professionele fotostudio met doka.

Erfgoed

In 2010 kreeg de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen als eerste bibliotheek het kwaliteitslabel ‘Erkende erfgoedbibliotheek' toegekend. Net als de bibliotheek van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten heeft ze een rijke erfgoedcollectie en beschikt ze over waardevolle archieven. Delen van deze collectie worden digitaal ter beschikking gesteld. Je kan ze raadplegen via de bibliotheekcatalogus. Sommige deelcollecties werden ook verwerkt in webtentoonstellingen.

Meer info

Overzicht van alle AP-bibliotheken en hun openingsuren
Bibliotheekreglement