U bent hier

Nieuws

Functie: CoördinatorDepartement: School of Arts Koninklijk Conservatorium Antwerpen Dienst: Departementaal (algemeen)Tewerkstelling: contractueel (verlengbaar) (100%) Volume: 100%Vereist niveau: masterdiplomaDuur: m.i.v. 1 juni 2018 of aansluitend t.e.m. 31 december 2018Plaats van tewerkstelling: Campus deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen Vacature: externe vacature
De tweedejaarsstudenten uit de lerarenopleiding Lager Onderwijs hielden op 9 maart in basisschool De Sterrenkijker een hele reeks creatieve en speelse workshops voor de slotdag van ‘muze in de wereld’, een muzisch project dat dit jaar in het thema stond van Finland. De leerlingen ontdekten via toneel, dans, drama en muziek het mysterieuze en fascinerende land uit het koude Noorden. En daarbij was het vooral ook uitkijken naar een echt Fins bezoek!
Airbnb bestaat dit jaar tien jaar. Reden genoeg voor onderzoekers Christian Holthof en Sophie van Tilburg van onze opleiding Hotelmanagement om dit soort accommodaties onder de loep te nemen en te vergelijken met de hotelsector. Het langdurig onderzoeksproject DILOGA meet niet alleen de impact van Airbnb op de hotelsector in de provincie Antwerpen, het bestudeert ook de drijfveren en barrières van consumenten voor het gebruik van Airbnb.
Van 5 tot 9 februari organiseerde de opleiding Voedings- en Dieetkunde van AP Hogeschool in samenwerking met De Haagse Hogeschool de internationale Co-creation week: The Foodture. Onder het motto "Share. Create.
Op 7 maart palmden verschillende digitale experts het MAS in met een aantal exclusieve workshops. Muziekzender MNM organiseerde in samenwerking met Proximus, VRT en TakeOff Antwerp de tweede editie van “Let’s get digital”. Voor nieuwsgierige jongeren het ideale moment om de belangrijkste nieuwe digitale revoluties te ontdekken.
Bert Joris leidt feestelijke Antwerp Jazz Orchestra met muziek van Joshua RedmanZes uitverkorenen die de jongste vijf jaar op het conservatorium van Antwerpen bij Bert Joris compositie en arrangement volgden herwerken composities van Joshua Redman voor de feestelijke bigband Antwerp Jazz Orchestra rond de viering van 25 jaar jazzafdeling. Els Smedts, coördinator Jazz/Lichte Muziek, nodigde jeugdheld Joshua Redman als solist uit. Bert Joris (bege)leidt het artistieke bewerkings- en bigbandproces.
In het kader van het vak ‘Kleuters op ontdekking 3-4’ trokken de tweedejaarsstudenten Kleuteronderwijs op maandag 5 maart op ontdekkingstocht met 12 verschillende kleuterklassen uit Antwerpen. De kleine bengels werden buiten de schoolmuren, afhankelijk van omgeving en middelen, spelenderwijs bewust gemaakt van verschillende thema’s – zoals afval, milieu, techniek -  met leuke proefjes en kleine experimenten.
Elk voorjaar zet het Koninklijk Conservatorium Antwerpen zijn deuren wijd open voor kandidaatstudenten, geïnteresseerd publiek en trouwe volgelingen. Je bent van harte welkom voor concerten, voorstellingen, openbare lessen en repetities. Het percussie-ensemble in actie, de koperblazers op volle sterkte, opwindende demonstraties hedendaagse dans en de barensweeën van een kleinkunstconcert, poëzie-voor-jou-alleen, jazz-in-the-making en nog veel meer: mis het niet!
De eerstejaarsstudenten Vroedkunde volgden vandaag een vorming van expert Bart Vandenbussche van het Vlaams expertisecentrum Sensoa omtrent relationele en seksuele vorming (RSV) aan kinderen en jongeren. Wat is kwaliteitsvolle RSV? Welke thema's komen hierbij aan bod? Hoe kan je dit aanbieden?Hoe werkt het Sensoa vlaggensysteem?
Op woensdag 7 maart organiseert studentenondernemersorganisatie TAKEOFFANTWERP samen met radiozender MNM een hele dag masterclasses in het MAS onder de titel “Let’s Get Digital”. Ook twee van onze docenten Grafische en Digitale Media, Silvia Van Aken en Jeroen Cluckers, zullen die dag een masterclass rond virtual reality geven.

Pagina's