U bent hier

Nieuws

In Nova Vida werd voor het eerst een mam en pap café georganiseerd.Zwangeren en ouders met baby's tot één jaar oud konden met al hun vragen rond zwangerschap, kraamperiode en babyperiode bij de studenten Vroedkunde terecht, onder begeleiding van professionals. De bezoekers had vooral vragen rond de zwangerschapsperiode, voeding en de ontwikkeling van de baby. 
Studenten vroedkunde maken hun rol als gezondheidspromoter echt waar tijdens de workshops in het derde middelbaar van het Sint Jozefinstituut in Borsbeek.De studenten staan in het laatste semester van hun opleiding zelfstandig in contact met de leerkracht wetenschappen voor de omvorming van hun workshop, die ze in school twee keer geoefend hebben. De workshop van 50 minuten voldoet inhoudelijk aan de verwachtingen van de leerkracht en is op maat van de leerlingen. In totaal ‘bevruchten’ ze 73 leerlingen met een les rond seksualiteit en anticonceptie tijdens vier workshops.
De studienamiddag over E-Health & het Elektronisch Ergotherapeutisch Dossier op 31 januari 2017 in campus Noorderplaats was een succes met 72 deelnemers. Het was een vernieuwende en leerrijke namiddag samen met de docenten, studenten, alumni Ergotherapie en het werkveld. De voorstelling van de nieuwe online tool het H-OPP ( Hasselts Occupational Performance Profile) leverde boeiende discussies op en stof tot nadenken.
Laatstejaarsstudenten zijn helemaal klaar voor het laatste half jaar stage in de hoogrisico verloskunde. Ze hebben een aantal drills doorgestaan: van een zware bloeding tijdens het kraambed, een schouderdystocie, een barende vrouw in shock tot een pasgeborene die niet meteen ademt. Zo worden de studenten optimaal voorbereid op wat je hoopt dat ze in de echte praktijk nooit hoeven mee te maken. Alle scenario’s worden zowel gesimuleerd in onze eigen ziekenhuissetting alsook in de thuissetting.
Deze week stelden onderzoekers van de opleiding Sociaal Werk en Orthopedagogie de resultaten voor van een grootschalige bevraging van een 450-tal jongeren tussen 10 en 18 jaar die in een voorziening verblijven. Dit onderzoek, in opdracht van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, brengt in kaart in welke mate deze tieners een passend vrijetijdsaanbod vinden en welke rol het bestaande jeugdwerkaanbod daarin speelt.
Studenten van onze opleiding Vroedkunde hebben een bezoek gebracht aan het ZNA Middelheim. Daar konden ze oefenen in de verloskamers hoe ze moeten reagaeren op urgente situatie (bv. stuitbevalling, postpartum bloeding ...). De gynaecologen en vroedvrouwen van het ziekenhuis hadden op voorhand casussen opgesteld, waarbij elke casus een pathologische situatie bevatte die een urgente situatie werd. 
Na een dag studeren of werken baantjes trekken in het zwembad, naar het jeugdhuis trekken of je creatief uitleven in de les pottenbakken … De invulling van onze vrije tijd verschilt heel sterk van persoon tot persoon, maar we hebben allemaal nood aan een goede vrijetijdsbesteding. Ook kinderen en jongeren met een beperking en kinderen en jongeren die in een voorziening verblijven ervaren diezelfde nood. 
Sharing, learning, caring...Four of our midwifery lecturers joined and got inspired at the educational conference organised by the European Midwives association in London. Let us inspire our colleagues and transform theory in our very well underpinned practice and case-based curriculum!
Social Practice LAB- Ortho en Sociaal Werk is een gratis jaarlijks event waar het sociaal-agogisch werkveld, alumni, studenten en medewerkers van beide opleidingen elkaar ontmoeten.
De studenten ergotherapie namen deel aan een uniek project: Meet Me. Een uniek project dat studenten de kans geeft om kennis te maken met ouderen met dementie, hedendaagse kunst én Anneke Blennerhasset. Anneke Blennerhasset, een alumna Ergotherapie, heeft in het woonzorgcentrum Immaculata het Meet Me project opgestart. In dat project wordt de kracht van hedendaagse kunst gebruikt om bewoners, familie en bezoekers met elkaar in contact gebracht via kunst. 

Pagina's