U bent hier

Nieuws

De eerstejaarsstudenten Vroedkunde volgden vandaag een vorming van expert Bart Vandenbussche van het Vlaams expertisecentrum Sensoa omtrent relationele en seksuele vorming (RSV) aan kinderen en jongeren. Wat is kwaliteitsvolle RSV? Welke thema's komen hierbij aan bod? Hoe kan je dit aanbieden?Hoe werkt het Sensoa vlaggensysteem?
Elke 2de vrijdag van de maand organiseert Nova Vida de menoklap. Hun team bestaat uit studenten Vroedkunde, onder begeleiding van professionals.  Met de menoklap proberen ze het taboe rond menopauze te doorbreken en vrouwen gerichte tips en tricks te geven om de periode van de menopauze zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.
Het mam&papcafé is een bijeenkomst van zwangere vrouwen, vrouwen met kindjes tot 1 jaar en studenten vroedkunde. Op deze uitwisselmomenten kunnen de (toekomstige) ouders met al hun vragen omtrent de zwangerschap, kraamperiode en babyperiode terecht bij de studenten. Dit project heeft als doel de studenten te leren gericht vragen te beantwoorden en informatie te geven. Dit alles gebeurt onder begeleiding van professionals.
Sinds enkele jaren geven onze studenten Vroedkunde workshops seksuele opvoeding op de lagere scholen. Voor klasleerkrachten zijn deze lessen een hele uitdaging. Daarom kunnen ze op onze expertise rekenen. Op maandag 29 januari gaven enkele laatstejaarsstudenten een workshop aan de leerlingen van het 6e studiejaar.
Naar jaarlijkse gewoonte nodigde ook dit jaar de opleiding vroedkunde haar mentoren vanop de talrijke stageplaatsen uit! Tijdens deze bijeenkomst werd het vernieuwde curriculum toegelicht daar we graag goed mee opvolgen of onze stakeholders wel degelijk een verandering merken bij de nieuw opgeleide toekomstige collega’s.
“Om de sociale cohesie van de buurt te versterken op het Kiel hebben we, op vraag van de directeur van basisschool De Schakel Lars Van Santvoort, een buurtfeest onder de naam Link-Up georganiseerd op het domein van de basisschool”, vertelt Nederlander Thomas Van der Velde, die deel uitmaakte van een team van zeven Erasmusstudenten Lerarenopleiding, Sociaal Werk en Orthopedagogie van AP Hogeschool dat het project organiseerde vorige week donderdag (11/01). 
Als derdejaarsstudenten Verpleegkunde hebben Caro, Jolien, Louise, Anneleen en Jessica de nodige voorkennis omtrent ouderenzorg alvast mee. Zij werken samen met medewerkers uit het WZC Vincentius aan het project ‘Zilver aan Zet’. Dit project richt zich op kwetsbare ouderen en voert onderzoek naar kortverblijf.
Wat als een student en een oudere in dialoog gaan? Kunnen zij elkaars leefwereld wel begrijpen? Of zorgt het generatieverschil voor een te grote kloof? 250 studenten Orthopedagogie aan de AP Hogeschool namen gisteren de proef op de som.De intergenerationele activiteit was echt een groot succes. Zowel ouderen als jongeren vertelden dat ze het inspirerend vonden.
Het is weer die tijd van het jaar dat onze laatstejaarsstudenten weer volop getraind worden in alle mogelijke hechttechnieken. Onder begeleiding van dr. Faes komt elke knoop en steek aan bod en wordt menig stukje ‘afvalvlees' weer hersteld! Binnenkort vliegen ze bijna van onder onze vleugels en gaan ze een half jaar de praktijk tegemoet. Daar kunnen ze hun kennen en kunnen weer volop tonen en bijschaven om in juni allemaal top collega’s te worden!
Een groep derdejaarsstudenten Sociaal-cultureel werk doen een project met de reuzen vzw van Borgerhout. Samen zijn zij naar de Floraschool gegaan om educatieve werkvormen met de kinderen te testen. De reus Goliath verslaan door een bal tegen zijn hoofd te gooien, samenwerken om het hoofd van de paaseilanden op te tillen (grote houten blok) of voelen wat er in voeldozen zit, ...  zijn slechts enkele voorbeelden van de verschillende werkvormen die de studenten hanteren.

Pagina's