U bent hier

Nieuws

De tweedejaarsstudenten uit de lerarenopleiding Lager Onderwijs hielden op 9 maart in basisschool De Sterrenkijker een hele reeks creatieve en speelse workshops voor de slotdag van ‘muze in de wereld’, een muzisch project dat dit jaar in het thema stond van Finland. De leerlingen ontdekten via toneel, dans, drama en muziek het mysterieuze en fascinerende land uit het koude Noorden. En daarbij was het vooral ook uitkijken naar een echt Fins bezoek!
In het kader van het vak ‘Kleuters op ontdekking 3-4’ trokken de tweedejaarsstudenten Kleuteronderwijs op maandag 5 maart op ontdekkingstocht met 12 verschillende kleuterklassen uit Antwerpen. De kleine bengels werden buiten de schoolmuren, afhankelijk van omgeving en middelen, spelenderwijs bewust gemaakt van verschillende thema’s – zoals afval, milieu, techniek -  met leuke proefjes en kleine experimenten.
“Ik merkte dat kinderen met buitenlandse origine die onze taal leren ook tijdens de schoolvakanties de nodige ondersteuning nodig hebben om Nederlands te onthouden”, vertelt studente Lager Onderwijs Sarah Van den Broek (21) overtuigd. Om die reden richtte Sarah tijdens de zomer van 2016 ‘De Babbelbende’ op in Kalmthout. Een inspirerend project om kinderen die onze taal niet machtig zijn tijdens de schoolvakanties op een speelse manier Nederlands te blijven aanleren.
De eerste- en derdejaarsstudenten Kleuteronderwijs van AP Hogeschool organiseerden afgelopen donderdag (25/01) samen – verspreid over 10 stedelijke scholen in Antwerpen – een sportdag voor kleuters in het kader van het opleidingsonderdeel Beter Spelen. Om de sportdag op een leuke manier in te richten, organiseerden de studenten de sportdag op elke school rond een bepaald  thema. In basisschool Inpeeria stond het thema ‘dromen en slapen’ centraal. Een heus plezier voor de allerkleinsten en een leerrijke dag voor de studenten. 
“Om de sociale cohesie van de buurt te versterken op het Kiel hebben we, op vraag van de directeur van basisschool De Schakel Lars Van Santvoort, een buurtfeest onder de naam Link-Up georganiseerd op het domein van de basisschool”, vertelt Nederlander Thomas Van der Velde, die deel uitmaakte van een team van zeven Erasmusstudenten Lerarenopleiding, Sociaal Werk en Orthopedagogie van AP Hogeschool dat het project organiseerde vorige week donderdag (11/01).
Een muzikaal bondgenootschap bestaande uit studenten van de lerarenopleiding Secundair Onderwijs keuzeoptie Project Kunstvakken Muziek en Muzikale Opvoeding, lectoren en alumni brachten afgelopen zondag muzikale warmte naar de kerstmarkt van Antwerpen in het teken van de warmste week. Met een eigen kerstconcert zamelden ze geld in voor Bouworde VZW, een Vlaamse vereniging die via vrijwilligerswerk jongeren wereldwijd laat onderdompelen in sociaal-culturele, technische en ecologische projecten om een antwoord te bieden op grote maatschappelijke problemen.
De lerarenopleidingen van het departement Onderwijs en Training van AP Hogeschool hebben een tweedelige boekenverkoop gehouden voor Leesweb VZW.
Doe mee aan Het Groot Dictee der Mensenrechten!Ben jij een fervente verdediger van de mensenrechten of ben je er uitermate door geboeid? Bestempelen je vrienden je soms wel eens als een muggenzifter als het op spelling en grammatica van het Nederlands aankomt?
In het teken van teambuilding en een gezond lichaam jezelf tijdens de middagpauze al sportend in het zweet werken tussen je collega’s: voor enkele recreatieve sportievelingen van het departement OT van AP Hogeschool klonk het voorstel als muziek in de oren! Onder het motto ‘Goddelijke lichamen 2.0’ dook een klein OT-team op 1 en 7 december in de buurtsporthal van Park Spoor Noord om even alle spieren los te gooien.
Laatstejaarsstudenten van de opleiding Kleuteronderwijs aan AP Hogeschool geven deze week les aan anderstalige ouders in het kader van hun opleidingsonderdeel ‘Zorg voor Ontwikkeling 5’ en het KAAP-project. KAAP is een Antwerps project voor een tiental basis- en secundaire scholen waarbij de ouders van schoolgaande kinderen een jaar lang twee keer per week lessen Nederlands op de school van hun kinderen krijgen om de betrokkenheid en de communicatie tussen ouder en school te verbeteren.

Pagina's