U bent hier

Nieuws

Functie: CoördinatorDepartement: School of Arts Koninklijk Conservatorium Antwerpen Dienst: Departementaal (algemeen)Tewerkstelling: contractueel (verlengbaar) (100%) Volume: 100%Vereist niveau: masterdiplomaDuur: m.i.v. 1 juni 2018 of aansluitend t.e.m. 31 december 2018Plaats van tewerkstelling: Campus deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen Vacature: externe vacature
Bert Joris leidt feestelijke Antwerp Jazz Orchestra met muziek van Joshua RedmanZes uitverkorenen die de jongste vijf jaar op het conservatorium van Antwerpen bij Bert Joris compositie en arrangement volgden herwerken composities van Joshua Redman voor de feestelijke bigband Antwerp Jazz Orchestra rond de viering van 25 jaar jazzafdeling. Els Smedts, coördinator Jazz/Lichte Muziek, nodigde jeugdheld Joshua Redman als solist uit. Bert Joris (bege)leidt het artistieke bewerkings- en bigbandproces.
Elk voorjaar zet het Koninklijk Conservatorium Antwerpen zijn deuren wijd open voor kandidaatstudenten, geïnteresseerd publiek en trouwe volgelingen. Je bent van harte welkom voor concerten, voorstellingen, openbare lessen en repetities. Het percussie-ensemble in actie, de koperblazers op volle sterkte, opwindende demonstraties hedendaagse dans en de barensweeën van een kleinkunstconcert, poëzie-voor-jou-alleen, jazz-in-the-making en nog veel meer: mis het niet!
Hoofd- en bijrollen, debuut- en verzamelalbums, finaleplaats, beginnersgeluk en carrièreprijs ... hier leest u wie recent applaus kreeg en waarom.Ester Ursem, alumna fluit, wordt de nieuwe algemene directeur van Musica, Impulscentrum voor Muziek. Michelle Sweegers, studente harp, behaalde op 21 januari een eerste prijs op het Rosa Spier concours in Amstelveen. Dit unieke concours richt zich op kinderen en jongeren die harp spelen. 
We zijn enorm trots op ons jong talent Balder Dendievel, student hobo, die de eerste prijs op de Honda Competition for Classical Music 2018 heeft weggekaapt! Deze muziekwedstrijd is bestemd voor de studenten van de acht Belgische conservatoria.
Wist je dat: het Koninklijk Conservatorium Antwerpen jarenlang expertise heeft in de medische begeleiding van studenten Dans en Muziek? Dat professioneel dansen uitdagingen stelt aan het lichaam van de danser zal je niet verbazen. Maar ook muzikanten hebben vaker dan je denkt af te rekenen met overbelastingsletsels. Die komen altijd ongelegen en in drukke periodes zoals vlak voor of tijdens examens, concerten of voorstellingen. Daarom is het erg belangrijk dat onze studenten leren hoe ze moeten omgaan met de fysieke belasting van hun lichaam.
De Oranjebeurs wordt sinds 1993 jaarlijks uitgereikt door Benev, de Belgisch-Nederlandse Vereniging, in nauwe samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. De beurs wordt toegekend aan een veelbelovend student van het Conservatorium om deze de mogelijkheid te bieden zijn/haar studies op hoog niveau verder te zetten. 
22 februari 2018Koninklijk Conservatorium Antwerpen / Kunstcampus deSingelVoormiddag - Onderwijsinspiratiedag rond het thema: The intercultural arts campusVoorbehouden aan personeel Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.SYMPOSIUMHoger kunstonderwijs in de stedelijke context14u - Presentatie van good practices over inbedding van hoger kunstonderwijs in de stedelijke context.
Maud Vanhauwaert, Hoofddocent Schrijven aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, wordt twee jaar lang de stadsdichter van Antwerpen. De aanstelling vindt plaats op 25 januari, Gedichtendag. Maud is hiermee de tweede hoofddocent Schrijven die stadsdichter van Antwerpen wordt. Bart Moeyaert (2006-2007) viel deze eer ook al te beurt. Ook voormalig stadsdichter Stijn Vranken (2014-2015) gaf les aan onze studenten.
De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen ontvingen dit jaar 78 onderzoeksvoorstellen. Daarvan werden uiteindelijk 45 projecten goedgekeurd, waarvan 19 aan de Academie, 22 aan het Conservatorium en 4 onderzoeksgroepen van het Conservatorium. Alle projecten starten op 1 januari 2018. Tweejarige onderzoeksprojectenKoninklijk Conservatorium

Pagina's