U bent hier

Scholieren ontdekken wetenschap aan AP

Deze week ontvangt AP Hogeschool meer dan 300 scholieren uit de derde graad van het secundair onderwijs naar aanleiding van de Vlaamse Wetenschapsweek. Die loopt dit jaar van 24 tot en met 28 oktober, en geeft jongeren de kans om zich aan leuke maar tegelijk ook leerrijke wetenschappelijke experimenten te wagen.

Tijdens deze Vlaamse Wetenschapsweek zullen scholieren uit een twintigtal scholen een bezoekje brengen aan onze campussen.

In onze campus Spoor Noord in de Ellermanstraat gaan de technische workshops door, onder meer rond alternatieve energievormen,  het beroep van landmeter, of het ontwikkelen van mobiele apps. Maar ook onze innovatieve koelinstallatie uit de opleiding Elektromechanica komt aan bod, waardoor de deelnemers een blik op de toekomst van koeling kunnen werpen.

Op Campus Kronenburg gaan dan weer verschillende workshops door waarin chemie centraal staat. Zo kunnen de deelnemende scholieren ontdekken of er DNA in hun speeksel zit, en wat de chemie achter een pijnstiller is. Het houdt echter niet op bij technische of chemische richtingen. In een workshop rond computerwetenschappen, die op Spoor Noord - Noorderplaats - gegeven wordt, kunnen de scholieren dieper ingaan op het thema privacy op het internet, terwijl op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen een workshop drama op de planning staat.