U bent hier

Nieuws

Welke impact heeft de digitalisering op de journalistiek en communicatiesector? Hoe zet je als onderneming of culturele organisatie virtual reality en 360-graden-ervaring succesvol in voor je publiek? Met Science Meets Society stelt AP Hogeschool zijn nieuwe praktijkgerichte onderzoeksprojecten voor.
Enthousiaste kinderen uit het zesde leerjaar demonstreerden hun zelf gebouwde elektrische auto of vliegende waterraket (mét parachute) tijdens de provinciale voorronde van het Techniektoernooi op donderdag 1 december. Studenten van de lerarenopleiding Secundair Onderwijs (technische vakken) vormden de strenge maar rechtvaardige jury. De jury feliciteerde alle kinderen met hun knappe realisaties!
De Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement van Vlaanderen. Op zondag 27 november (11u-17u) ontdek je wetenschap op verrassende locaties in de stad!
Deze week ontvangt AP Hogeschool meer dan 300 scholieren uit de derde graad van het secundair onderwijs naar aanleiding van de Vlaamse Wetenschapsweek. Die loopt dit jaar van 24 tot en met 28 oktober, en geeft jongeren de kans om zich aan leuke maar tegelijk ook leerrijke wetenschappelijke experimenten te wagen.Tijdens deze Vlaamse Wetenschapsweek zullen scholieren uit een twintigtal scholen een bezoekje brengen aan onze campussen.
Vanaf nu kan je inschrijven voor het nieuwe aanbod STEM-activiteiten voor kinderen en jongeren!Tijdens de DigiSnacks-workshops proef je wat programmeren is en kan je je vervolgens verdiepen in één van de programma's. Zin in Lego WeDo of liever Scratch? Of toch graag Lego Mindstorms? Het kan allemaal! Dit jaar bieden we ook workshops aan voor jongeren die willen leren programmeren met JavaScript. Het volledige aanbod staat op www.ap.be/digisnacks.
Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO’s) zijn de motor van onze economie, en ook in een wereldhaven als die van Antwerpen zijn ze van levensbelang. Toch wordt weinig gekeken naar hun noden en verzuchtingen.
Het is vaak een moeilijk moment, maar de meeste mensen komen op een punt in hun leven waarop ze nog onmogelijk thuis kunnen blijven wonen. Bejaarden verhuizen dan naar een woonzorgcentrum, maar daar moeten ze hun leven plots fors aanpassen. Ze hebben bovendien vaak moeite om aan te geven wat ze echt willen. Daarom hebben studenten van AP Hogeschool en Universiteit Antwerpen de ‘gezellige living’ van de toekomst gecreëerd.
Inspecteurs uit het 5de en 6de leerjaar gingen onlangs op speurtocht in en rond het Havencentrum.
Je herinnert je vast nog wel die ene leraar die met een groot enthousiasme over een bepaald vak vertelde. Of je wordt verzorgd door een verpleegkundige die vriendelijk is en zodanig betrokken alsof je de enige patiënt bent. Je hebt je hierbij misschien al afgevraagd wat professionals gepassioneerd houdt.
Op de arbeidsmarkt is er een nijpend tekort aan technisch geschoolde werknemers, en toch blijven te weinig jongeren kiezen voor een wetenschappelijke of technologische studierichting. Het is dan ook duidelijk: de integratie van STEM – Science, Technology, Engineering en Mathematics – dringt zich op in het onderwijs.

Pagina's