U bent hier

Nieuws

Masters2017 presenteert het afstuderende creatieve talent van de kunsthogescholen Sint Lucas Antwerpen  en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Meer dan 150 masterstudenten kregen tijdens hun opleiding alle mogelijkheden om hun eigen stem te ontdekken en om te excelleren. Ze scherpten hun observatievermogen aan en activeerden hun persoonlijke gevoelswereld. Ze grepen hun kans om op een totaal eigen manier hun visie op onze toekomst vorm te geven.
From 11-15 September 2017 the Royal Academy of Fine Arts Antwerp organises Summer School #2 'Making Public Domain’. The aim of this 5-day approach is to examine how public domain can be made and what role art can play in this. The starting point is that public domain does not actually exist, but must constantly be created and activated. Early bird tickets are available until the extended deadline of June 1st! 
Op 27 april hebben onderzoekers uit de hele hogeschool de kans gekregen om elkaar te ontmoeten op Campus Spoor Noord tijdens onze Onderzoeksdag. Het was een dag vol afwisseling tussen lezingen, workshops en de onderzoeksmarkt waar onderzoekers de output van hun projecten aan elkaar konden voorstellen.
Drie studenten van de opleiding Journalistiek aan AP hebben de wedstrijd ‘De Clichékillers’ gewonnen met hun filmpje ‘Onbeperkt’. Daarin volgen ze Luc en Diarra om uit te zoeken of volwaardig deelnemen aan de maatschappij mogelijk is met een beperking. Worden je kansen begrensd of zijn ze beperkt? 
De lectoren Vroedkunde zijn op hun jaarlijkse uitwisseling met hun partners in Italië weer volop aan de slag. Ze leren de Italiaanse studenten om hoogrisico verloskunde in te schatten en uit te voeren! Met behulp van creatieve lesmethodieken en onze fantomen (en de nodige dosis podiumkunsten) is het leerrendement van zowel de toekomstige Italiaanse studenten alsook van onze eigen collega's weer enorm gestegen. Van internationaliseren kan je leren!
De binnentuin van campus Spoor Noord - Ellermanstraat werd van 8 tot 12 mei een hele week de favoriete plek van de studenten van het departement Wetenschap en Techniek. Het waren niet de zonnige temperaturen die hiervoor de aanleiding gaven, want ook tijdens regenachtige dagen was er steeds iemand te vinden. De reden hiervoor? De kiesweek van studentenvereniging Technica! Verwennerij op de campus
Drama als leermiddel in het lager onderwijsOp maandag 7 augustus organiseren het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) en deSingel Internationale Kunstencampus een Summer School van één dag voor leerkrachten lager onderwijs en professionele bachelorstudenten lager onderwijs. Maximum 20 deelnemers gaan actief aan de slag met hoe je drama als leermiddel kunt aanwenden in de klas.
Het was weer dat moment van het jaar: de nieuwe lichting combi-studenten was op bezoek. Ze hebben de eerste stappen van het combi-traject uitprobeerd op Campus Spoor Noord. 
Denk je eraan om hogere studies Muziek aan te vatten? Of zit je al op het conservatorium en wil je extra masterclasses volgen? Je kan kennismaken met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen tijdens  
Steeds meer jongeren studeren Verpleegkunde aan AP. De professionele bachelor telt dit academiejaar 450 studenten, tegenover 394 vorig jaar en 321 het jaar daarvoor. Goed nieuws voor de zorgsector die schreeuwt om goed opgeleide verpleegkundigen. De levensechte ziekenhuisgang in Campus Spoor Noord, waar de opleiding nu gevestigd is, vormt duidelijk een aantrekkelijke factor voor de kandidaat-verplegers. Ondanks alle aanmoedigingscampagnes van de overheid, blijft het wel een erg vrouwelijke studierichting.

Pagina's