U bent hier

Nieuws

Afgelopen nacht vond in Antwerpen een grootschalige rampoefening plaats, waar enkele honderden leden van de brandweer, politie en andere hulpverleners aan hebben deelgenomen. Ook studenten van de opleiding Journalistiek van AP stonden paraat om tijdens de fictieve terreuraanslag hun toekomstig werk te doen.
Tijdens de proclamatie van onze opleiding Grafische en Digitale Media vond ook de prijsuitreiking van de jaarlijkse Febelgra-prijs plaats. Die ging dit jaar naar de afstuderende Mamuna Schuer, voor haar onderzoek naar en het bedenken van een concept voor beautybedrijf Styletone.
Woensdag 26 oktober zaten alle partners binnen het perinataal overleg Huizen van het Kind Antwerpen Noord weer samen rond de tafel.Constructieve afspraken werden gemaakt om het perinataal aanbod zo kwalitatief en transparant mogelijk aan te bieden aan de lokale bevolking. Nova Vida zal alvast instaan voor een deel van het traject dat elke (kwetsbare) zwangere recht op heeft.
Deze week ontvangt AP Hogeschool meer dan 300 scholieren uit de derde graad van het secundair onderwijs naar aanleiding van de Vlaamse Wetenschapsweek. Die loopt dit jaar van 24 tot en met 28 oktober, en geeft jongeren de kans om zich aan leuke maar tegelijk ook leerrijke wetenschappelijke experimenten te wagen.Tijdens deze Vlaamse Wetenschapsweek zullen scholieren uit een twintigtal scholen een bezoekje brengen aan onze campussen.
Alumnus Mode Dries Van Noten heeft de Cultuurprijs van de provincie Antwerpen in de wacht gesleept. De laureaat werd op 18 oktober gehuldigd in het Bernarduscentrum voor zijn bijdrage aan het culturele leven.
 Van Noten werd door de jury geprezen voor de manier waarop hij aan continue vernieuwing doet en waardeert tevens zijn actuele maatschappelijke relevantie. Dat bleek ook vorig jaar toen de expo Dries Van Noten – Inspirations in het ModeMuseum nog meer dan 90.000 bezoekers trok, en daarmee de best bezochte modetentoonstelling ooit in België is.
De opleiding Vroedkunde vestigde met een leuk initiatief de aandacht op menopauze in het kader van Wereld Menopauzedag (18/10/2016). Brigitte Bernaerts, menopauzeconsulente en lector Vroedkunde, organiseerde een inloopmoment over menopauze voor alle medewerkers van de Artesis Plantijn Hogeschool. Met dit initiatief wil de opleiding Vroedkunde de taboe rond menopauze doorbreken en de drempel voor vrouwen verlagen om informatie en begeleiding te vragen.
Het leven van een student die begint aan het hoger onderwijs verandert veelal ingrijpend. Zo is er minder controle van ouders, en krijgen jongeren vaak meer vrijheid op het vlak van voeding. Onderzoekers van onze opleiding Voeding- en Dieetkunde zijn nagegaan hoe gezond de AP-student eet, en wat het gevolg is op het lichaam.
De opleiding vroedkunde maakt er haar missie van om een band van openheid en vertrouwen te creëren tussen de studenten en de docenten. Als ideale opener gingen weer veel van onze studenten samen met het team vroedkunde de strijd om de beker aan in onze jaarlijkse sportdag!
De leercompetenties- en motivatievragenlijst (Lemo) brengt de leercompetenties en motivationele drijfveren van (eerstejaars)studenten in kaart. Het instrument biedt zowel studenten als lectoren en begeleiders via feedbackrapporten handvaten aan voor verdere ontwikkeling.
Hoe kunnen jongeren geholpen worden om een goede balans te vinden tussen school, hobby’s, werk en sociaal leven? Welke invloed heeft Airbnb op de hotelsector in Antwerpen?  Dat zijn enkele van de vragen waar onze onderzoekers de komende jaren antwoorden op zullen formuleren.Dit academiejaar starten er 6 praktijkgerichte wetenschappelijke onderzoeksprojecten aan de AP Hogeschool. Deze projecten bieden een antwoord op belangrijke vragen uit de praktijk en zijn steeds gelinkt aan de opleidingen van AP.

Pagina's