U bent hier

Nieuws

Onze Campus Kronenburg heeft de afgelopen maanden een ware facelift ondergaan: de lablandschappen zijn er grondig onder handen genomen. Het aantal studenten in de opleidingen Wetenschap en Techniek blijft stijgen en dus was een nieuwe, flexibelere organisatie van de labo’s nodig. De Provincie vindt het dan ook erg belangrijk om te blijven investeren in deze zogenaamde STEM-opleidingen.
De studenten ergotherapie namen deel aan een uniek project: Meet Me. Een uniek project dat studenten de kans geeft om kennis te maken met ouderen met dementie, hedendaagse kunst én Anneke Blennerhasset. Anneke Blennerhasset, een alumna Ergotherapie, heeft in het woonzorgcentrum Immaculata het Meet Me project opgestart. In dat project wordt de kracht van hedendaagse kunst gebruikt om bewoners, familie en bezoekers met elkaar in contact gebracht via kunst. 
Internationaal gerenommeerd marimbaspeler Ludwig Albert verdedigt op 7 december ‘MOVIN’ GRIPS’, zijn doctoraatsproefschrift in de kunsten. Albert doctoreert aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Universiteit Antwerpen met zijn eigen methodiek: een 8-stokken greeptechniek, meer bekend als de ‘Ludwig Albert 8 mallet grip’.
Antwerpen – 6 december 2016. Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen van de Artesis Plantijn Hogeschool werd vandaag vereerd met een bezoek van Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Mathilde.
Vanaf april 2017 wordt Stefaan De Ruyck het nieuwe hoofd van de School of Arts Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool). Na 10 jaar neemt hij afscheid van Kunstencentrum Vooruit als algemeen directeur.  Als opvolger van Freddy Marien wordt Stefaan De Ruyck vanaf 3 april 2017 hoofd van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Daar zal hij leiding geven aan de School of Arts en zetelen in het directieteam van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Stefaan De Ruyck verlaat Kunstencentrum Vooruit in Gent na 10 jaar als algemeen directeur.
In september vond in het Spaanse Granada het 17de International Congress of Dietetics (ICD) plaats. Voorafgaand vond er ook nog een studentencongres plaats, georganiseerd door het European Network of Dietetics Students. Ook AP was goed vertegenwoordigd: er waren een tiental studenten uit de opleiding Voedings- en Dieetkunde aanwezig, net als AP-lectoren Marleen Adam, Ingrid Aerts, Hanne Aerts en Koen Vanherle.
In 2016 is het precies 20 jaar geleden dat de eerste klas afstudeerde die aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen een volledig curriculum bij Fred Bervoets volgde. De invloed van Bervoets op een hele generatie studenten kan niet onderschat worden. Anders dan vermoed, maakte hij geen stilistische ‘school’ maar voedde hij vooral een kunstenaarsattitude bij een zeer gevarieerde groep jonge kunstenaars. Een van de manieren waarop dit zich uitte was het zich ‘extra muros’ organiseren in groepen en bewegingen.
Op 22 december 2016 trekt de parade Noorderlicht door jouw buurt, en misschien wel door jouw straat. Loop mee met de parade en kom samen met ons naar het winterfeest op de nieuwe campus Spoor Noord van de AP Hogeschool. De optocht start om 19 uur op het Sint-jansplein. Iedereen is welkom. De toegang is gratis en je moet niet reserveren.Noorderlicht is een kunstige parade. Kunstenaars brengen samen met de bewoners van 2060 licht en sfeer in jouw buurt. 
Het ontwerpen van gebouwen en installaties gebeurt steeds vaker in 3D. De opleiding Elektromechanica aan AP voorziet de opmars van die driedimensionale ontwerpprogramma’s en leert de studenten nu al omgaan met de technieken van de toekomst.
De Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement van Vlaanderen. Op zondag 27 november (11u-17u) ontdek je wetenschap op verrassende locaties in de stad!

Pagina's