U bent hier

Nieuws

Voor elke opleiding proberen we aan AP Hogeschool telkens om in de praktijk voor een link te zorgen met de wereld waarin de studenten straks een actieve rol zullen spelen, met de wereld waarnaar hun belangstelling uitgaat.
Je herinnert je vast nog wel die ene leraar die met een groot enthousiasme over een bepaald vak vertelde. Of je wordt verzorgd door een verpleegkundige die vriendelijk is en zodanig betrokken alsof je de enige patiënt bent. Je hebt je hierbij misschien al afgevraagd wat professionals gepassioneerd houdt.
Studenten Steven Savelkoels (SLO dans) en Sam Vertommen (SLO muziek) hebben via dans en muziek gewerkt met vluchtelingen (deel 1) en anderstalige jongeren in het kader van 'Educatief project'. Academiejaar 2015-2016.Lees meer over de Specifieke lerarenopleidingen Dans, Drama en Muziek.Bekijk hier een video
Op 10 en 11 juni 2016 presenteert de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen - AP Hogeschool haar jaarlijkse modeshow in Park Spoor Noord in Antwerpen.
Carmien Michels (°1990) studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Sindsdien danst ze tussen pen en podium. Haar debuutroman We zijn water (2013) haalde de shortlist van de Debuutprijs en De Bronzen Uil 2014. Datzelfde jaar won ze de publieksprijs van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam. Ze werkt met artiesten van alle slag en verovert stilaan harten in het buitenland. Met haar kersverse organisatie ARType vzw creëert ze de muziektheater-voorstelling BARTóK. IN 2015 verscheen haar tweede roman Vraag het aan de bliksem.
Op de arbeidsmarkt is er een nijpend tekort aan technisch geschoolde werknemers, en toch blijven te weinig jongeren kiezen voor een wetenschappelijke of technologische studierichting. Het is dan ook duidelijk: de integratie van STEM – Science, Technology, Engineering en Mathematics – dringt zich op in het onderwijs.
Op donderdag 12 mei vond in Park Spoor Noord alweer de 24ste editie van Sportprikkels plaats, een sportdag onder leiding van onze studenten Lichamelijke Opvoeding. Zij moesten de wedstrijden met een 400-tal leerlingen over 20 verschillende sporten in goede banen leiden.
Van 7 tot 12 juni 2016, brengen talentvolle jonge makers elke dag een frisse mix van muziek, theater, monologen, humor en ontroering in de kleine zaal en de foyer van de Arenbergschouwburg.Alles is gratis en iedereen is welkom. Reserveren is wel aan te raden via deze link
Wanneer 2 collega's door eenzelfde microbe gebeten zijn, kan dat tot iets moois leiden: An Taets (lector lerarenopleiding Kleuteronderwijs) en Silke Plaetinck (lector lerarenopleiding Secundair Onderwijs voor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie) zijn co-auteur van het boek Wijs waterwennen dat gepubliceerd wordt door Acco. 
Unity in FashionThe Fashion Department of the Royal Academy of Fine Arts – AP university College Antwerp and the Fashion Department of the Ecole Nationale Supérieure des Arts Visuals de la Cambre in Brussels are collaborating for the very first time on their annual fashion show posters with a positive statement and message against the recent attacks in Brussels.

Pagina's